NOS | Pentagon onderzoekt wapenclaim IS

Er zijn de afgelopen weken hevige gevechten in en rond Kobani | YouTube .

Er zijn de afgelopen weken hevige gevechten in en rond Kobani | YouTube .

Het Amerikaanse ministerie van Defensie onderzoekt de berichten van IS dat de terreurbeweging wapens heeft onderschept die bedoeld waren voor de Koerden in Kobani. In een video ( Zie video onder ) van Islamitische Staat zou te zien zijn dat IS-strijders wapens in handen hebben die de Amerikanen hadden afgeworpen voor Koerdische strijders. Het Pentagon bestudeert de beelden; militairen sluiten niet uit dat ze echt zijn.

Maandag werden 27 pakketten met wapens en munitie afgeworpen voor de verdediging van de Turks-Syrische grensstad Kobani. De meeste zijn volgens de Amerikanen op de goede plek terechtgekomen.

De Koerden hebben het grootste deel van de stad in handen, maar IS blijft een bedreiging, zegt het Pentagon. De strijd laaide gisteren op na twee dagen van relatieve rust. Volgens de Amerikanen hebben de Koerden met ondersteuning van de bombardementen van de door de VS geleide coalitie geen terrein verloren aan IS.

Video:

Het was een paar dagen vrij rustig in Kobani, de stad in Noord-Syrië, die wordt omsingeld door IS-strijders. Maar gisteren laaide de strijd weer op.

Bron: NOS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *