NOS | Premier Schotte is weer de baas in Curaçao

Door Dick Drayer

Schotte heeft de touwtjes weer in handen | Persbureau Curacao

Voormalig premier Gerrit Schotte trekt weer aan de touwtjes in Curaçao. Na een roerige week in het parlement heeft de partijleider van de MFK een nieuwe meerderheid gevormd.

De coalitie van premier Koeiman verloor de meerderheid vorige week. Koeiman liet het parlement ontbinden en schreef nieuwe verkiezingen uit. Dat was een streep door de rekening van Schotte, die dacht dat hij zonder al te veel moeite een nieuwe regering zou kunnen vormen, op basis van de verkiezingsuitslag van 5 oktober vorig jaar.

Schotte moest dus iets anders verzinnen om de macht te grijpen. Gisteren riep hij de Staten (het parlement in Curaçao) bijeen en stuurde de parlementsvoorzitter en het kabinet-Koeiman naar huis.

Gouverneur Lucille Wout is opnieuw aangewezen om de consultatieronde te doen voor de formatie van een nieuw kabinet. Zij zal op haar beurt voormalig minister Larmonie-Cecilia aanwijzen als formateur voor een nieuw te vormen interim-kabinet, dat de lopende zaken waarneemt tot aan de verkiezingen van 28 april.

Omkoping

Schotte zal proberen om de verkiezingen tegen te houden. Hij wil doorregeren met de nieuwe meerderheid. Dan moet hij wel eerst in hoger beroep worden vrijgesproken van ambtelijke omkoping, valsheid in geschrifte en witwassen.

Vorig jaar werd hij voor die feiten veroordeeld tot drie jaar cel en ontzegging van het passieve kiesrecht. Veroordeelde politici kunnen op Curaçao geen ministerspost aanvaarden. Het hoger beroep dient vlak voor de aangekondigde verkiezingen.

Bron: NOS

7 Reacties op “NOS | Premier Schotte is weer de baas in Curaçao

 1. Kennelijk zitten de Cura’s met verstand al allemaal in een ander deel van het Koninkrijk.

 2. Abraham Mossel

  De NOS had ook kunnen schrijven, Gerrit de Raaf speeld weer de BAAS in curacrim, heb je het tuinkaboutertje zien rond huppelen in de staten dinsdag 14-02-2017 . Gerrit de Raaf is verdachte & veroordelde van diverse delicten waaronder:
  * verzekering fraudeur uitbraak huurwoning,
  * veroorzaker dodelijk verkeerdelict,
  * het vergiftigen twee eigen honden,
  * het uit schrijven van valse chec’s,
  * het moedwillig faillit laten gaan van diverse bedrijven waaronder ” Bad Boyz Toyz” ” Food4U,
  * het niet terug betalen van prive leningen Lido hotel,
  * omkoping verkiezings stemmen,
  * het vervalsen van facturen cq copyeren bank gegevens,
  * voorkennis van moord!
  * het wit wassen van maffia en drug geld.
  * het verduisteren en doen van valse aangifte van een diplomaten paspoort,
  * prive drugstransporten uitgevoerd met diplomaten paspoort!,
  * het hebben van Jammers,
  * Lid zijn van een criminele orginisatie,
  * veroordeeld door de rechter in de zaak Babel voor een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 3 jaar ” drie jaren” en ontzegging van het kiesrecht voor 5 jaar ” vijf jaren”,
  etcetra etcetra.

  Mijn vraag is dan ook , hoe dik is die ijzerenplaat die Gerrit de Raaf bij zijn geboorte om zijn hoofdje kreeg gebonden van vader Hendrik.
  MAAR HET VOLK BLIJFT IN DEZE LOSER GELOVEN ONDANKS dat hij bekend staat als, EEN PSYCHOPAAT EN PATHOLOGISCHE LEUGENAAR, die zijn eigen volk blijft BELAZEREN EN BEDRIEGEN waar zij zelf bijstaan!.

 3. redactie curacao

  Beste opmerker,

  De knipselkrant is een K-N-I-P-S-E-L-K-R-A-N-T. Wij kopiëren, plakken en bieden daarbij ruime gelegenheid tot commentaren om een zo volledig mogelijk beeld van de verschillende media en lezers te creeren. De kop, foto en inhoud is van de bron die in de titel en onderaan het artikel staat. Voor verdere verduidelijking kunt u eventueel ook even de ‘about us’ erop naslaan: https://www.knipselkrant-curacao.com/about/

  Hopende u zo goed mogelijk te hebben geinformeerd,

  Met vriendelijke groeten,
  De KKC redactie

 4. Curaçao Independiente

  Blijkbaar is makkelijk om MFK/Schotte in een hoek te zetten als de enige stoute politicus can Curaçao, en partijen als PAR en PNP zijn zeker een zegen voor de eiland. Typisch propaganda artikeltje, menig journalist schrijf maar en zijn niet echt kritisch en zijn te partijdig. We hebben al lange tijd een groeiende verdeelde politieke landschap, Nerderland zelf zit ook in de dezelfde schuitje, Rutte II heeft allang geen meerheid in de 2de kamer sinds nov.’16 maar zit er nog, ook gezien de aankomende verkiezingen in maart’17 . Er is gewoon te veel partijen om ervan te kiezen dus zal verdeelheid blijven heersen. Land Curaçao werkt met ouderwetse en logge wetten, die onze bevolking met de dag verdelen. Regering komt en regering gaat maar de armoede blijft of beter gezegd groeit! Alles heeft een prijs ook een volk opzettelijk verdelen en in de armoede houden.

 5. De redaktie van de Knipselkrant is nogal gecharmeerd van Schotte! Grote foto’s en verkeerde kop. Of zijn zij ook zo dom?

 6. Schotte is GEEN premier, ex premier; de kop is dus verkeerd!

 7. De NOS is te bang voor het voor de 769,823e keer trekken van de racisme kaart op het eiland om er bij te zeggen dat je als bevolking zo dom bent als het achterste eind van een varken om weer op deze criminele payaso te stemmen.

  Zoals het ook bedroevend is dat PS, Mozes en Braam met de mafia van MFK willen regeren. Wat een hypocriete huichelaars.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *