NOS | Ramona Pikeur: hand in hand lopen op Curacao kan niet


Ramona Pikeur en haar vriendin Mascha Hendrikx willen het liefst trouwen op Curaçao. Voorlopig kan dat niet. Ook het uiten van hun liefde in het openbaar kan vervelende gevolgen hebben.

Bron: NOS

20 Reacties op “NOS | Ramona Pikeur: hand in hand lopen op Curacao kan niet

 1. Beste Ed, even voor de duidelijkheid. Het fragment is ter info. Het was voor de bewust wording van het feit dat de duivel druk bezig is met het misleiden van de mensheid. Het is er om je er bewust van te maken dat alles wat deze man roep ook is waargemaakt. Ik geloof niet in dit soort mensen. Ik vermeid ze van alle kanten. Echter was het fragment bedoeld om te laten zien dat hetgeen deze man geroepen heeft, waar gemaakt.

 2. Joep Meloen

  Jammer voor jou, maar ook in de dierenwereld is er sprake van 10 % homoseksualiteit onder de dieren. Er bestaat wetenschappelijk bewijs hiervoor, dus dit verzin ik niet. Dat jij dat niet wenst te geloven zegt meer over jou dan over de wetenschap.
  Misschien toch maar eens het hoofd uit de bijbel halen en eens in de boeken duiken die er echt toe doen ?

 3. Zucht..

 4. Ons volk heeft moeite met hand in hand lopende vrouwen maar stemt wel op een vreemdgaande doodrijdende liegende en fraudeurende mislukte MAVO scholier, ex en toenkomstig gedetineerde, met strafblad lang genoeg om de weg naar Westpunt te bedekken?

 5. Joep Meloen

  Ben het met je eens Bartje, word ook een beetje moe van figuren die ziende blind willen blijven.
  De wetenschap dendert voort, maar zij blijven hangen in een geloof in de fabeltjeskrant. Bewijzen leveren ze niet aan, alleen maar dat het in de bijbel is geschreven.
  Soms denk ik wel eens ‘had ik die bijbel maar geschreven, dan was ik nu schathemelrijk geweest’.
  Veel zaken uit die bijbel zijn al geruime tijd geleden achterhaald, dus gaan de gelovigen nu massaal voor de ‘God of the Gaps’. Dat wat de wetenschap nog niet heeft verklaard MOET wel het werk van god zijn.
  Totdat natuurlijk weer een deel wegvalt en zo blijft er steeds minder voor hen over.
  Dat ze het voor zichzelf houden zou ik nog prima vinden, maar dat ze hun ideëen anderen willen opdringen en daarmee medemensen willen discrimineren………..dat gaat mij even een straat te ver.
  Omdat je gelooft ben je niet beter dan een ander, sterker nog, in mijn ogen ben je minder waard omdat je bewust dom wenst te blijven.
  Maar zodra je anderen wenst te discrimineren op basis van jouw geloof ……………….dan ben je bij mij helemaal aan het verkeerde adres. Terug in je hok zou ik dan willen zeggen.
  Dus Herbie. Hou op met het rechtvaardigen van je dwang om homoseksuelen te discrimineren op basis van je geloof.
  En nee, dat boekje van jou is geen excuus, dus je hoeft er ook niet langer uit te citeren. Al die citaten maken het nog geen waarheid. Het is een geloof oftewel er is geen bewijs. Wetenschap daarentegen is wel te bewijzen, keer op keer kun je zaken herhalen. Daar zit nu het verschil.

 6. Heb het fragment maar eens beluisterd en kom maar tot 1 conclusie: Het valt in dezelfde categorie die L. Ron Hubbard heeft verkondigd, een fantast die miljoenen mensen heeft gehersenspoeld en aan zich heeft weten te binden met onzin verhalen.
  Maar het allemaal prima als jij daarin gelooft, maar val er andere mensen niet mee lastig.
  En voor wat betreft de waarheid die je me wilt laten zien. Waar heb je het over ? Wat is volgens jou de waarheid ? En kom nu niet aan met al die duivel theorieen want daar kan ik niets mee. Ik wil gewoon keiharde feiten en geen verhalen uit de Fabeltjeskrant.

 7. “De natuur kent alleen hetero’s en geen homo’s.” Hoe kortzichtig en dom kun je overkomen met zo’n uitspraak ! Er zijn ruim 1.500 diersoorten bekend waarbij homosexualiteit voorkomt en bevestigd is. Daarnaast zijn er nog vele diersoorten die bisexueel zijn.
  Misschien handig om ook eens een keer iets te lezen, voordat je onzin uitkraamt.

 8. Het verhaal in de Bijbel van Adam en Eva is een parabel. Doch daar wordt een man en een vrouw geschapen conform de natuur. De natuur kent alleen hetero’s en geen homo’s.

 9. Herbie, kun jij mij zeggen hoe oud de wereld is. Aan jouw antwoord weet ik of het dan nog zin heeft om op jou te reageren.

  Ik maak het je makkelijk:
  A ongeveer 5.000 jaar
  B ongeveer 5 miljard jaar

 10. “Bart. Als je dat verslaafd wilt noemen, is dat jou recht en vrije mening. Echter wil ik je wel met honderd procent zekerheid verzekeren dat ik liever verslaafd ben aan Gods woord dan aan drug, alcohol, sex of wat dan ook. Met mijn verslaving kom ik teminste bij God. Met drugs en alcohol kom ik in de vernieling en met sex, krijg ik geslachtziekte. Volgens mij zit ik in een win win situatie met mijn verslaving.

 11. @Ed, heb je nou eerst geluisterd naar Paul Harvey? Of ben je maar gelijk achter je emoties aangehold. Ben je bereid te luisteren naar andermans levensverhalen? Of ben je daar blind voor en kachel je maar door op je emoties?
  Ik ben niet kost wat kost bezig mijn gelijk te krijgen. Ik wil je de andere kant van de “waarheid` aan het laten zien.
  Dat je nu zo open verteld dat de Bijbel een verhalenboek is met geromantiseerde verhalen, is nou precies wat Paul Harvey zou doen als hij de duivel was. “With the wisdom of a serpent, I would whisper to you as I whispered to Eve: “Do as you please.” “Do as you please.” To the young, I would whisper, “The Bible is a myth.” I would convince them that man created God instead of the other way around.
  Vraag jezelf af of jij hier niet in getuimeld ben. Maar wees eerlijk met jezelf. Voor mij hoef je het niet te doen.

 12. Amen !! Vooral met het laatste ben ik het helemaal eens….een bijbelverslaafde is ook een verslaafde 🙂

 13. En dat is nu net het probleem….volwassen genoeg? 🙂 …

 14. “Mijn taak is om je de waarheid te vertellen.” En wie heeft je deze taak gegeven ? Of heb je het zelf bedacht ? Met andere woorden ik vertel je de waarheid en je bent bekeerd, als je erin gelooft tenminste.
  Het krampachtig vasthouden aan een verhalenboek dat verre van origineel en gebaseerd is op geromantiseerde verhalen getuigt voor mij niet van enig realisme, maar van een infantiele denkwijze zoals een kleuter nog in Sinterklaas gelooft en een Moslim in een hemel met 72 maagden.
  Ik heb daar verder geen problemen mee, iedereen moet doen en laten wat hij denkt dat voor hem het beste is. Wat wel vervelend is dat mensen kost wat kost hun gelijk willen halen, hun wil willen doordrukken gebaseerd op dit grote verhalenboek en anderen daarmee lasting vallen die een andere ziens- of denkwijze hebben.

 15. @Tuna, Je zegt het heel goed. Door te zeggen we het een paar eeuwen geprobeerd met allerlei door de mensen verzonnen soorten geloof. Hier ben ik het helemaal met je eens. Dit is nu precies de tactiek van de duivel. De gezegde “If yo cannot beat them, joint hem” is nou juist de tactiek va hem. Hij scheept de wereld vol met geloven die allerlei vreemde truckjes uithalen in naam van God. En terecht gaat men dan niet meer geloven in het feit dat er een ware God is.
  Ik praat niet over mijn Hemelse Vader om mij beter te voelen dan anderen. Juist het tegenovergesteld, ik voel me slecht. Als Christen zie ik waar de mensheid naar toe gaat en wil een ieder zoveel mogelijk hiervan bewust maken.
  Ik had vroeger de zelfde reacties en kan dat ook dan begrijpen wanneer ik dat over mij heen krijg. Maar wat ik op een gegeven moment realiseerde is, is dat ik iemand anders opinie verdedigde. Ik had nimmer de Bijbel gelezen en ageerde tegen elke vorm van religie. N geloof me ik was daar heel fanatiek in.
  Indien jij en eventuele lezers echt geïnteresseerd zijn in de andere kant van de “waarheid”, dat wil ik je voorstellen naar het fragment van Paul Harvey 1965 te luisteren. Bij het afluisteren moet je heel goed beseffen dat dit in het jaar 1965 gezegd word. En luister goed wat hij zou doen als hij de duivel was en kijk om je heen en ga na hoeveel er hiervan uitgekomen is.
  Hier zijn twee fragmenten:
  1.“With the wisdom of a serpent, I would whisper to you as I whispered to Eve: “Do as you please.” “Do as you please.” To the young, I would whisper, “The Bible is a myth.” I would convince them that man created God instead of the other way around. I would confide that what is bad is good, and what is good is “square”.
  2. “With flattery and promises of power, I could get the courts to rule what I construe as against God and in favor of pornography, and thus, I would evict God from the courthouse, and then from the school house, and then from the houses of Congress and then, in His own churches I would substitute psychology for religion, and I would deify science because that way men would become smart enough to create super weapons but not wise enough to control them.”
  Vindt je dit toeval? Dan nog één vraag, sta je open om naar mensen te luisteren die vroeger homoseksueel waren. Ben je bereid om naar hun levensverhaal te luisteren?
  Ik ben hier niet om je te bekeren, dat is niet mijn taak. Mijn taak is om je de waarheid te vertellen.
  De link naar Paul Harvey’s speech is alsvolgt: http://nation.foxnews.com/paul-harvey/2012/03/21/1965-if-i-were-devil-warning-nation-paul-harvey

 16. @Bart, Waarom al die boosheid? Waarom mij bestempelen als Freudiaan? Kom met een volwassen antwoord. En gelukkig hebben de zondige meningen en opvattingen geen vat meer op mij.

 17. Het kan toch niet al te lang meer duren voordat de moraalridders die als baas een imaginair mannetje in de hemel hebben, en constant maar uit een door mensen samengesteld spreukjesboek menen te moeten en te mogen moraliseren, en daardoor mensen hun vrijheden menen te mogen ontzeggen, als afgedaan en uitgejankt zullen worden beschouwd.

  De wereld zou een stuk beter af zijn zonder de constante stroom aan leugens door hen verspreidt met als enig doel om zichzelf op een hoger plan te zetten. Ze voelen zich zoveel beter omdat ze domweg in leugens geloven, hun aantallen neemt gelukkig af en waarheid gebaseerd op voortschrijdende en aantoonbare wetenschap nemen de welverdiende plaats in.

  We hebben het een paar eeuwen geprobeerd met allerlei door de mensen verzonnen soorten geloof, en ik meen te mogen stellen dat het een mislukking is geworden, en zo links en rechts een absolute puinhoop zelfs.

 18. Herbie, rot toch eindelijk eens op met die evangelisatiedrang-neurose van je; ga een stukje in de wachttoren of iets dergelijks schrijven. Andere meningen en opvattingen hebben kennelijk geen vat op je en sta je niet voor open. Alleen die van jou geldt….Freudiaan 🙁

 19. 21e eeuw denkwereld of niet, het is en blijft een zonde en deze denkwijze komt niet van God.
  REDEN?
  In Romeinen hoofdstuk 1 vers 18 zegt Gods woord: 18 De mensen die slechte dingen doen, trekken zich niets van God aan. Daarvoor zullen ze door God gestraft worden. Want ze zijn niet gehoorzaam aan Gods waarheid. Ze verbergen die waarheid zelfs voor andere mensen.

  GEVOLG?
  In Romeinen hoofdstuk 1 verzen 24 t/m 28 zegt Gods woord: 24 Daarom gaf God hen in de macht van hun eigen slechte gedachten. Daardoor gingen ze ook heel verkeerde dingen met hun lichaam doen: ze kregen heel verkeerde ideeën over seks. 25 En dat kwam doordat ze Gods waarheid vervingen door leugens. In plaats van God te aanbidden, aanbaden ze dat wat door Hem gemaakt was. Maar juist God Zelf moeten we voor eeuwig prijzen! Amen! Zo is het! 26 En omdat ze God niet wilden aanbidden, heeft Hij hen hun gang laten gaan. Ook toen ze walgelijke dingen op het gebied van seks gingen doen. Hun vrouwen hebben niet meer op de normale manier seks, maar doen allerlei abnormale dingen. 27 En ook de mannen hebben niet meer normaal seks met hun vrouw, zoals het hoort. Nee, ze willen seks met elkaar. Zo hebben mannen seks met mannen. En dat komt doordat ze God niet als God hebben geëerd. 28 Ze hadden dus geen zin om God te eren. Daarom heeft God hen niet tegengehouden toen ze slechte dingen gingen bedenken en doen.

  DE REACTIE VAN DE WERELD?
  In Romeinen hoofdstuk 1 vers 32 zegt Gods woord: 32 Ze weten heel goed dat God zegt dat zulke mensen de doodstraf verdienen. Maar toch doen ze die dingen. En ze vinden het ook PRACHTIG als andere mensen die dingen doen.

  Nou mij niet gezien. Ik breng liever de eeuwigheid door met God, dan met de duivel. Ik dank God iedere dag voor de Heer Jezus Christus.

  OPLOSSING?
  God geeft niet alleen in Zijn woord de gevolgen van de zonde, maar Hij ons ook de mogelijkheid om ervan verlost te zijn. In Johannes hoofdstuk 3 verzen 16 en 17 staat: 16Want God heeft zoveel liefde voor de wereld dat Hij zijn enige Zoon heeft gegeven, zodat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat maar eeuwig leven heeft. 17God heeft zijn Zoon niet naar de wereld gestuurd om de wereld te veroordelen, maar om haar door Hem van de ondergang te redden.

 20. goed intervieuw.
  ik hoop met ze mee, dat ooit de eilnden in de 21e eeuw komen met hun denkwereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *