30 C
Willemstad
• donderdag 25 april 2024

Extra | Journaal 24 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 23, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 23 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, April 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, April 19, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

NOS | Reportage illegale prostitutie

HomeMediaNOS | Reportage illegale prostitutie
Reportage illegale prostitutie NOS journalist Dick Drayer

Door de beroerde economische toestand in eigen land, wagen Venezolaanse mannen en vrouwen met gammele bootjes de oversteek naar Curaçao. In de hoop werk en inkomen te vinden.

Veel vrouwen belanden vervolgens al dan niet gedwongen in de illegale prostitutie. NOS correspondent Dick Drayer:

Bron: NOS

10 reacties

  1. Fox volgens mij leest je de kranten niet, economische vluchtelingen en illegalen vragen ook asiel aan soms duurde een aanvraag wel 3 a 4 jaren en gedurende deze perioden doen ze van alles. Meestal gaan ze onderduiken en gaan daarna de criminaliteit in voordat er een beslissing wordt genomen.

    Op Curacao net als op Nederland zijn ook illegalen die overal werken voor een hongersloon, vertel mij hoe je een paar duizend uitzendbureaus kan controleren.

    Daarom is er een identificatieplicht voor iedereen op de werkvloer en er wordt regelmatig illegalen aangetroffen bij controles.

  2. Wat een dom stuk –wil mr wat erkenning? of opvallen-want wie dit niet weet ,wat er in elk land wereldwijd is-woont onder een steen.
    Niets nieuws hier-dus gewoon een dom gezwets.

  3. @Enri
    Wil niet vervelend zijn hoor, maar krijg krome tenen als ik het lees.
    Het is niet op Venezuela (“op” geldt alleen voor eilanden), maar in Venezuela.

    Volgens mij zijn (illegale) migranten niet per se asielzoekers. Voor zover bekend hebben de meesten ook geen asiel aangevraagd. Economische vluchtelingen/ migranten komen meestal niet voor asiel in aanmerking en zeker niet wanneer er in het ontvangende land geen vraag is naar (arbeids)migranten.

    Zie de vreselijke taferelen in Italië waar dagelijks boten vol Afrikaanse migranten aankomen. De meesten hebben geen enkele schijn van kans om ooit asiel (vluchtelingenstatus) te krijgen, maar ze blijven komen. Uitzonderingen voor asiel zijn mensen uit Eritrea. De migranten hangen in grote getale op straat rond in de grote historische steden. Gevolg is een totale ontwrichting van land en de toeristen industrie. De rest van Europa steekt geen hand uit. Zitten niet op vluchtelingen en zeker geen economische vluchtelingen te wachten.

    Pas wanneer de situatie in Venezuela geheel uit de hand is gelopen (burgeroorlog of enorme hongersnood) zullen de eilanden puur op humanitaire gronden vluchtelingen tijdelijk via het Rode Kruis opvangen.

  4. @William Er komt op de eilanden maar moeilijk een asielbeleid tot stand, weten wij uit ervaring. Ook al omdat er een post op de begroting voor moet zijn en die is er nooit. Het Rode Kruis moet dat meestal regelen zonder dat er de noodzakelijke middelen tegenover staan. Het Vluchtelingenverdrag is ook geldig voor andere delen van het Koninkrijk. Vanwege de financiële gevolgen wilde Aruba het verdrag opzeggen in 2003.
    Procedure art. 24 Statuut: opzeggen internationale overeenkomsten
    De goedkeuring van verdragen wordt geregeld in art. 24 Statuut. De artt. 24-28: nadere regelingen omtrent internationale overeenkomsten (zie ook art. 3b Statuut), zien op Koninkrijksaangelegenheden.
    De verdragen die alleen gelden voor Aruba en de Nederlandse Antillen worden door de Staten goedgekeurd, voordat de eindbeslissing valt in de Koninkrijksministerraad.
    Voor verdragen die voor het gehele Koninkrijk gelden en stilzwijgende goedkeuring vereisen, kan de Gevolmachtigde minister binnen een bepaalde termijn aan de kamers der Staten-Generaal aangeven, dat de overeenkomst uitdrukkelijk goedgekeurd moet worden. De Gevolmachtigde minister heeft hier de bevoegdheden van 1/5 deel van het grondwettelijk aantal leden van een der Kamers der Staten-Generaal.
    De door Nederland gesloten verdragen worden sinds 1951 bekend gemaakt in het Tractatenblad. In beginsel kan het Koninkrijk niet aan verdragen worden gebonden en kunnen deze niet worden opgezegd zonder voorafgaande goedkeuring van de Staten-Generaal (art. 91 lid 1 GW). Deze regel lijdt uitzondering in de gevallen dat de wet bepaalt dat geen goedkeuring is vereist (art. 91 lid 1 GW). De (rijks)wet bepaalt de wijze waarop goedkeuring wordt verleend en kan voorzien in stilzwijgende goedkeuring (art. 91 lid 2 GW). Artikel 91 lid 2 GW geeft anders dan in de oude GW (art. 61 lid 3) niet expliciet aan wat bedoeld wordt met stilzwijgende goedkeuring. In één geval is goedkeuring voorgeschreven, namelijk bij verdragen waarvan de inhoud afwijkt van de GW. Wanneer dat geval zich voordoet moet de goedkeuringswet in beide Kamers worden aangenomen met twee derden van het aantal uitgebrachte stemmen (art. 91 lid 3). Er bestaat inmiddels een Rijkswet Goedkeuring en Bekendmaking Verdragen en besluiten van volkenrechtelijke organisaties, Rijkswet van 7 juli 1994, Stb. 542.
    De hierboven vermelde procedure geldt ook voor de opzegging van overeenkomsten. De Staten moeten worden ingelicht over de voorgenomen opzegging van het verdrag. Aruba heeft in verband met de asielproblematiek de keuze tussen twee mogelijkheden:
    1. het direct opzeggen van de medegelding van het Vluchtelingenverdrag;
    2. of het gemotiveerd op termijn opzeggen van het Vluchtelingenverdrag als daar gegronde redenen voor zijn.
    Als wij ons niet vergissen is het Verdrag uiteindelijk niet opgezegd wegens een te nijpend gezichtsverlies. Er was in Aruba toen wel een asielbeleid maar het leek niet erg duurzaam. Cubanen waren ook in Aruba altijd een probleem. Renée van Aller&John de Vries

  5. Waarom ineens de ophef. Dat er vrouwen illegaal ‘werken’ is iets wat normaal is op Curacao. Zo waren het eerder de Cubanitas, die daarna warden gevolgt door de Colombianitas en de Dominicanitas. Nu zijn de Venezolitas die het werk doen…

  6. Rene en John, wellicht toch even vermeldenswaard dat Curacao geen vreemdelingen- en vluchtelingenbeleid heeft. Het Koninkrijk heeft weliswaar internationale verdragen ondertekend over asielbeleid maar vervolgens heeft Curacao deze niet ingevoerd. BZ in DH geeft ook aan dat het VN vluchtelingen-verdrag alleen voor het Eiropese deel vh Koninkrijk geldig is.
    Het Rode K. op C. heeft een capaciteit om 500 vluchtelingen uit Venezuela op te vangen, maar kan dat alleen onder de vlag van de UNCHR doen. Dus als er opvang is dan gebeurt dat door het Rode Kruis.

    Overigens lopen er op het eilnd een 10-tal Cubanen rond die na 11 maanden van hun eiland zijn weggebleven (daarvan kennen wij een echtpaar)en er niet meer terug mogen keren. Zij zijn dus vluchteling maar hebben die status niet omdat wij die niet kennen hier.
    Deze groep mensen hebben eerst vastgezeten, gevangengezet en uiteindelijk op straat gezet.
    Dus idd met mensenrechten nemen we het hier niet zo nauw.

    Uit cijfers van Eurostat blijkt dat het aantal Venezuelanen die in Europa asiel hebben aangevraagd gestegen is van 2013 en 2016 van 105 naar 4.695 per jaar.
    “De meeste asielaanvragen gebeuren in Spanje: vorig jaar 3.960 van de 4.695. In België dienden in 2016 45 Venezolanen een aanvraag in. Ook dit jaar gaat het om enkele tientallen”. Alle aanvragen werden gehonoreerd. Dit meldt de Belgische staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken.

  7. Renée van Aller je spreekt over vluchtelingen maar op Venezuela is er geen oorlog, dus ze zijn geen vluchtelingen en kunnen ook geen vluchtelingenstatus krijgen.

    We kunnen ze opvangen op basis van humanitaire redenen tot dat de situaties daar op Venezuela stabil wordt maar is geen must, ze komen meestal door mensensmokkelaars.

    Je hebt ongetwijfeld dit al gezien.
    http://www.telegraaf.nl/tv/vndg/28898184/__Vluchtelingen_verdwaasd_tussen_strandgangers__.html

  8. Precies de spijker op de kop geslagen René en John. Hypocrisie op het hoogste nivo en we stonden erbij en keken er naar, waar herken ik dit ook alweer van.
    Bloody shameful

  9. Zou de overheid geen asiel moeten verlenen volgens de regels van het Vluchtelingenverdrag? De eilanden zijn partij bij dat verdrag. Of kunnen alle regels worden overtreden als er aan kan worden verdiend? Zo niet dan moeten de dames worden uitgezet, of de dames mogen blijven als ze de machthebbers gratis diensten verlenen? Dat gebeurt ook op de buureilanden. Veel politiefunctionarissen eten en drinken al jaren gratis. Daar kan ook andere dienstverlening onder vallen. Kennelijk worden de wettelijke regels niet gehandhaafd omdat er te veel voordeel in zit en er dik in valt te verdienen? Samen met de wapenhandel en handel in verdovende middelen kan de onderwereld zich verder uitbreiden in de bovenwereld. Kennelijk ziet de overheid geen problemen in medeplichtigheid aan mensenhandel, prostitutie, en het niet naleven van mensenrechten. En niet te vergeten het faciliteren van witwassen en grensoverschrijdende misdrijven. Alle vluchtelingen dienen beschermd te worden. Het wordt tijd dat de regering van Curaçao laat zien dat ze echt integer is. Dat geldt ook voor de Koninkrijksregering, die blijkbaar ook alles goedkeurend laat passeren. Kennelijk ook grote belangen in de misdaad? Renée van Aller&John de Vries

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties