NOS : Rest vuurwerk Heenvliet de lucht in

Politiewagens staan in de straat waar de politie vrijdag in een woning een grote vuurwerkvondst deed. © ANP .

Politiewagens staan in de straat waar de politie vrijdag in een woning een grote vuurwerkvondst deed.
© ANP .

Vanmiddag wordt het resterende illegale vuurwerk dat vrijdag in Heenvliet bij Rotterdam werd gevonden tot ontploffing gebracht. Dat gebeurt in twee etappes.
Vrijdag werden in Heenvliet bij Rotterdam vijf woningen ontruimd nadat in één van de huizen grondstoffen waren gevonden voor het maken van een vuurwerkbom. Ook lag er zelfgemaakt vuurwerk in het huis. Omdat de grondstoffen door de hele woning opgeslagen en verstopt leken, ging de zoektocht gisteren verder.

Advertentie

Gesneuvelde ruiten

Gisteravond werd de eerste helft van de zes vaten gecontroleerd tot ontploffing gebracht door de Explosieven Opruimingsdienst (EOD). Dat ging niet helemaal goed: in Zwartewaal bij Heenvliet sneuvelden ruiten. Op Twitter zeiden inwoners van Rozenburg en Maassluis, aan de andere kant van de Nieuwe Waterweg, de knal te hebben gehoord.

Vanmiddag gaat dat niet gebeuren denkt de EOD, omdat dezelfde hoeveelheid als gisteren vandaag in twee etappes tot ontploffing wordt gebracht. Dat gebeurt op dezelfde plek als gisteren, in de Put van Heenvliet.

In de woning waar het vuurwerk werd gevonden liggen nog chemicaliën. Als die zijn opgeruimd door de EOD, kunnen de bewoners van de omliggende woningen weer naar huis. In totaal konden zeven mensen sinds de vondst vrijdag niet thuis slapen. De bewoner van het pand waar het vuurwerk werd gevonden, een man van 63, zit voorlopig nog in de cel.

bron: NOS

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *