NOS | Samenwerkingsconvenant of verkapte ingreep?

NOS correspondent in gesprek met Jurgen van den Berg

Convenant Curaçao-Nederland: ingreep met een glimlach?

Op Curacao gaat het nu zo slecht dat Nederland heeft besloten om te samenwerking te intensiveren. Dat wil zeggen, Nederland en Curacao gaan samenwerken om de economie te stimuleren en om het overheidsbestuur te verbeteren.

Dat is het resultaat van het bezoek van premier Rutte en Staatssecretaris Knops aan het eiland.

Samenwerkingsconvenant ‘Groeistrategie Curaçao’  nieuwe relatie met Nederland

NOS-Correspondent Dick Drayer de vraag of dit niet gewoon een ingreep is van Den Haag

Bron: NOS

Naschrift KKC

Inhoud ‘Samenwerkingsconvenant’ (exclusief addendums en inhoud Justitieel Vierlandenoverleg)

Samenwerkingsconvenant

Samenwerkingsconvenant

Samenwerkingsconvenant

12 Reacties op “NOS | Samenwerkingsconvenant of verkapte ingreep?

 1. @Snuitje, Het enige wat Curacao zou helpen en dat Curacao een Singapore zou kunnen worden is als je het ambtenarenapparaat zuivert. Er zitten inderdaad veel politieke losers daar die niets doen (De Jacinta Constancia;s en Menki Rojers) echter geen enkele partij heeft de ballen om dit aan te pakken aangezien ze zelf ook hun mensen daar dumpen

 2. Persoonlijk heb ik goede resultaten met spuitbussen van plakatox.Ongedierte verdwijnt per direct !

 3. Voor mij is Stella van Rijn de thermometer.

  Pas deze sloerie van Schotte weg is, geloof ik weer in de regering.

  Maar inmiddels zit zij al weer 8 jaar in Forti ongegeneerd haar zakken te vullen.

 4. Jan Haarlem

  Exact Abraham.
  Een grote schoonmaak is essentieel, te beginnen bij Ruggenaaths’ eigen ministerie AZ, en zo langzaam aan naar beneden tot je bij Gijsbertha die ook niets kan, terecht komt.
  Wordt vervolgd.

 5. Tussen de regels doorgelezen, is men nu bezig een begin te maken om bepaalde nietsnutten in het ambtelijk apparaat de deur te wijzen.
  Als de rechter de eisen van Schotte afwijst, kan het proces een aanvang nemen. Dit was de reden dat Schotte zijn eisen bij de rechter indiende.

 6. Abraham Mossel

  Ik hoop inderdaad dat Rutte en Ruggie samen dat tuig van de MFK, MP. SP en Rolex Amparo die nu nog op die ambtenaren posten zitten waar ze helemaal niet geschikt voor zijn zo snel mogelijk van die post wegtrappen zonder behoud van een uitkering, bij mijn weten is er allang een ploeg mensen aan het werk geweest om in kaart te zetten wie wel en niet op die stoel mag zitten, Stella van Rijn zo i zo niet, als je deze ratten van Gerrit de Raaf laat zitten dan komt er nooit wat van het land terecht, ze hebben de opdracht van die Narcist, psychopaat en pathologische leugenaar Gerrit de Raaf de gedetineerde, de boel “het land”te destabaliseren en volop te terroriseren en dat lukt ze aardig !. Rutte werk aan de winkel.

 7. Renée van Aller

  Nieuwe vorm van aanwijzing of KB. Met de blijde lach van Rutte worden in zonnige samenspraak afspraken gemaakt, die niet kunnen worden nagekomen. Hoe moet een te eenzijdige economie groeien, als er geen nieuwe economische initiatieven kunnen worden ontwikkeld? Zou Nederland nog meer kansrijke/kansarme overzeese Nederlanders willen verwelkomen? Per slot de arbeidsmarkt heeft daar grote tekorten. Dus hoera of toch niet? Trouwens het samenwerkingsconvenant munt uit door vaagheid. We hopen wel dat de transitiebegeleider de landstaal tot in de finesses beheerst. En Curaçao kan vast een lijstje maken van hoe men denkt daar de problemen op te lossen. Een pijnpunt ontbreekt. Meer aandacht voor beter en intensiever (vak)onderwijs. Iedereen een opleiding na de lagere school. Renée van Aller & John de Vries

 8. De Rechtsstaat

  Ja, sorry kabinet “Eugene Rhuggenaath”, dit is simpelweg volkslakkerij.

 9. Het probleem van Curaçao is niet dat de regering slecht is. Het probleem zit hem in het feit dat er bij de ministeries nog steeds veel mensen zitten die er door PS, MP en MFK zijn neergezet. Deze ambtenaren doen waar ze zelf zin in hebben, weten niet wat hun eigenlijke werk is. Je krijgt ze niet weg.
  Nederland wil misschien helpen, maar ook NL krijgt deze luilakken niet weg.

 10. Freedomwriter

  Brevet van onvermogen voor kabinet Ruggenaath. De problemen zijn alleen maar meer geworden.

 11. Eigenlijk dus gewoon een motie van ónvermogen voor de MP Ruggenaath. Maar dat begrijpt hij niet ??? Beter die hele schijnonafhankelijkheid van Curacao gelijk maar opgeven, scheelt heel veel geld met al die overheidsbestuurders.

 12. Waarom geen slimme zet van Ruggenath

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *