NOS | Tipgeld in moordzaak Nederlandse zeilster in Colombia

Durdana Putker

Durdana Putker

De Colombiaanse politie heeft een beloning van bijna 9000 euro uitgeloofd voor een bruikbare tip over de moord op een Nederlandse vrouw. De 54-jarige Durdana Putker werd gisteren vermoord op een zeiljacht voor de noordkust van Colombia.

De vrouw, een stottertherapeut uit Heino, bij Zwolle, maakte met haar man een reis rond de wereld met hun zeiljacht Lazy Duck.

De boot lag bij de Rosario-eilanden niet ver van Cartagena. De man zei tegen de politie dat er zes gemaskerde overvallers aan boord kwamen toen hij op het toilet zat. Hij zou bewusteloos zijn geslagen en toen hij bijkwam vond hij zijn vrouw dood op het dek van de zeilboot. Ze is waarschijnlijk doodgeslagen met de kolf van een vuurwapen en had geen schot- of steekwonden.

Zeldzaam

De politie zit met vragen over de verklaring van de man, onder meer omdat de rovers maar weinig hebben buitgemaakt. Er zou voor ongeveer 60 euro zijn gestolen, maar waardevolle spullen als sieraden, een computer, videocamera’s en mobiele telefoons lieten ze liggen.

Ook vindt de politie het raar dat vanaf het zeiljacht naar een hotel is gebeld, waarbij een verkeerde locatie werd doorgegeven. Als de moderne communicatieapparatuur op het schip was gebruikt, had de kustwacht de ligplaats van het jacht snel kunnen traceren en was er veel sneller hulp geweest.

De Lazy Duck lag sinds 15 september bij Cartagena en zou daar vijf dagen blijven.

Bron: NOS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *