NOS | Tweetal doodgeschoten in auto in Rotterdam

Slachtoffers NLS Giljomar ‘Giba’ Henrietta + Lindomar ‘Lindo’ Elisabeth


In de Rotterdamse wijk Beverwaard zijn twee inzittenden van een geparkeerde auto doodgeschoten. De slachtoffers van 25 en 26, die van Antilliaanse afkomst zijn, werden vanuit een passerende auto beschoten.

Volgens getuigen is waarschijnlijk een automatisch wapen gebruikt. Ze hoorden tientallen schoten kort na elkaar.

Gevlucht

Een van de beschoten mannen overleed direct aan zijn verwondingen. Reanimatie van het tweede slachtoffer mocht niet baten, meldt de politie. De auto van de schutters is met hoge snelheid weggereden.

Een aantal kogels trof de woning waarvoor de auto van de slachtoffers geparkeerd stond. Daar was op dat moment een man aanwezig. Die raakte niet gewond.

De omgeving is afgezet. Op de schietpartij zijn veel mensen afgekomen, die buiten de afzetting worden gehouden. Het tramverkeer is omgeleid.

Bron: NOS

21 Reacties op “NOS | Tweetal doodgeschoten in auto in Rotterdam

 1. Precies `Hoe dan ook`; sociale problemen als: analfabetisme, armoede, criminaliteit, deprivatie, discriminatie eenzaamheid, (huiselijk)geweld, ondervoeding onderwijsachterstand, opvoedingsproblemen overlast, sociale achterstand, sociale onrust sociale uitsluiting, taalachterstand, enz. enz. En waar zou de eerste lijn van preventie moeten liggen, waar zoekt een kind zijn primaire veiligheid? Langzaam kom je steeds meer in de buurt van de primair huiselijke kring. Je argumenten zijn nu iets meer valide dan domweg het GOG de schuld te geven waarmee je begon. Prettige dagen.

 2. @Rens,
  Ga jij weer: falen van ouders!
  Nogmaals, het toewijzen van schuld laat ik aan jou over.
  Ooit gehoord van sociale problemen als: analfabetisme, armoede, criminaliteit, deprivatie, discriminatie eenzaamheid, (huiselijk)geweld, ondervoeding onderwijsachterstand, opvoedingsproblemen overlast, sociale achterstand, sociale onrust sociale uitsluiting, taalachterstand, enz. enz. En hoe deze het ‘maatschappelijk verkeer’ ontregelen?
  Feit is dat een effectieve aanpak en zorg voor bovengenoemde problemen op Curaçao ver onderontwikkeld is. Dit terwijl de problemen in omvang en ernst (mede ook door economische stilstand en krimp) toenemen.

 3. Het is een triest gegeven `Hoe dan ook`, dat falens van ouders dus ook niet door een adequaat instituut en of dergelijke kan worden “gecorrigeerd” (niet te letterlijk opvatten) wegens het niet in huis hebben van de juiste middelen/methodes/personeel/capaciteit of wat dan maar ook. Dat ben ik absoluut roerend met je eens. Voor “verloren zielen” is de kans op herstel hier lokaal erg laag, het gevolg daarvan is dat zij hun “verlorenheid” dus doorgeven aan de generatie die ze zelf op de wereld gaan zetten. Op die wijze is het een nooit eindigend, maar een wel vaak escalerend verhaal.

 4. Excuus:
  ……Maar als de instelling daar niet toe uitgerust is (geen kennis, geen middelen, geen capaciteit,…),

 5. Lekker eigenwijs blijven `Hoe dan ook`. Het GOG is een gevolg van het niet opvoeden door de ouders. Dus aan wie ligt het nu? Aan de ouders of aan het GOG ? En dat het GOG een zooitje is dat is een ander verhaal. Verantwoordelijkheid daar neerleggen waar het thuishoort is hier een nationaal probleem, dus geven we een instantie maar de schuld, of de regering of het weer of. . of… of..

 6. @Rens,
  Bravo, jij weet nu wat GOG is. Weet jij ook hoe het er daar toe gaat (onlangs is daar de boel kort en klein geslagen door de gedetineerden). Maar goed, de schuld toewijzen laat ik aan jou over. Kort door de bocht is conclusies trekken op basis van veronderstellingen.

  Echter, (met name voor @ Rens). GOG indicatie —-> heropvoeden. Maar als de instelling daar niet toe uitgerust is (geen Jennie, geen middlemen, geen capaciteit,…), komt er van heropvoeden weinig terrecht en hebben de jongeren daar van meet af aan geen schijn van kans.
  Vrolijk kerstfeest!

 7. Hoe dan ook, ik weet heel goed wat het GOG is. Iemand die daar helaas terecht komt is dus niet opgevoed, anders zou er geen sprake zijn van her/ of opvoeden. Dus waar het mis gaat is bij de ouders voor zover aanwezig, bij de thuissituatie dus. Stellen dat het dan dus aan het GOG ligt is wel erg kort door de bocht.

 8. @Rens
  Enig idee wat GOG is?
  Hompage:
  Welkom bij JJIC.
  “De JJIC is een residentieel (her)opvoedingsinstituut dat zich richt op het vergroten van het toekomstperspectief van de jongeren van de voormalige Nederlandse Antillen …”

  Zie ook: http://www.jjic.org/

 9. Ja natuurlijk, het ligt aan de GOG… Pffffffff

 10. Jongens van 25 en 26 jaar. Beiden hadden ook een GOG verleden op Curaçao. Gezien de situation van GOG op Curaçao dan weet men dat deze jongens ‘geen enkele schijn van kans’ hadden.

 11. Brian S, geen krokodillentranen huilen om de familie van de slachtoffers want die zijn net zo crimineel.

  Dood door kogels heet bij hen een natuurlijke doodsoorzaak.

 12. @ericlapas
  Hahahaha, Anti’s en werken…
  Die jongens komen juist naar luilekkerland Nederland om hun zakken snel te vullen (naast hun gratis uitkeringsgeld) met drugshandel, overvallen, stelen, afpersing en andere bende-gerelateerde onzin. Het enige waar ze om geven is een gouden tandje, ketting en klokkie om de popi jopi gangsta-boy uit te kunnen hangen. Kom nou niet met onzin. Die twee op de tien personen die wel wat van hun leven komen maken in NL, ik zie ze niet. Sorry dat ik het zeg, maar het is WAAR.

 13. @Django Een kind uit de familie van 1 van de slachtoffers zit op die school. Slachtofferhulp en maatschappelijk werk hebben alle kinderen uit die klas opgevangen. Team en directie met schoolbestuur waren aanwezig en beschikbaar voor gesprekken met de geschrokken ouders. Het gaat hier dus niet om de achtergrond van de slachtoffers maar om het effect van deze aanslag op de buurt en de familie van beide slachtoffers. Laten we hopen dat beide families dit verdriet zo vlak voor de Kerst ook mogen en kunnen verwerken voor zover dat gaat en steun krijgen uit hun directe omgeving en van hun naasten.

  Misschien moet je hier eerst aandenken voordat je bij een bende gaat die zelf veel moorden op haar geweten heeft.

 14. Abraham Mossel

  @PLAS & Django CCOM , wat hebben jullie eigenlijk mee gemaakt, Plas lijkt of hij 90 jaar is ( noem ik een boeken worm)Helaas heb ik als 7 jarige broer moeten mee maken dat mijn zusje werd verkracht in onze eigen huis, en ik zelf niets kon doen , ik heb een school vriendje “Robby de Wit “, op 9 jarige leeftijd verloren aan jeugdkanker “. Dj wie denk je dat je bent, ben 15 jaar op Curacrim, binnen 1 jaar heb ik hier een atraco in mijn eigen huis mee gemaakt, alle politie mensen en de mensen weten wie het gedaan hebben, nooit geen antwoord. Ik heb er mee leren leven Dj. Ik was voor die tijd dat ik hier kwam wonen al hard als ijs/staal, oja Plasje Heb me hele jeugd moeten aan horen, dat tante, Henriette, Tymie, leentje, Isie, Oom, Bram, Hartog leefie en dochter Leenie (tweeling) op vacantie zijn gegaan richting ?

 15. Abraham Mossel

  @ heer,? LapasWANS, mijn vraag aan u door wie word u betaald voor deze Fake berichten, je begint aardig door de mand te vallen, joopie poopie, of moet ik aan tuinkabouter COFFI ? denken. als ik het zo lees smaakt die makamba rolade van Super je niet echt goed, advies neem een portie mosselen, heb ze net vers uit nl in een koelbox (zonder?) binnen gekregen, wel koken in witte wijn LA, vergeet ook niet de winter penen (Geen tenen) en uien mee te verwarmen, tip LA als de uien zwart worden zijn je mosselen vergif??? dus niet eten, eet maar een! ?? als je je adres geeft kom ik persoon lijk jou een ! konijntje brengen, je moet hem wel zelf slachten, samen met onze buurman die onze olie komt op halen. wel terusten en slaap zacht, oja hoe zit het nu met die Kokkie’s , hebben ze hunne poenne al, nee dus nada niks, weet je wat die gasten de NL bel bet hebben gekost, daar hoor je lappie niet over, lappie zit straks in de pan van de kerstman, doei lap-flans cq luiaard,.

 16. Als ik zeg dat dit een mooie opruiming is wordt mijn reactie verwijderd door de commentpolis, dus ik zeg dat niet.

 17. Op de school, op 100 meter afstand van de aanslag, is vanochtend aandacht besteed aan de gebeurtenis. Een kind uit de familie van 1 van de slachtoffers zit op die school. Slachtofferhulp en maatschappelijk werk hebben alle kinderen uit die klas opgevangen. Team en directie met schoolbestuur waren aanwezig en beschikbaar voor gesprekken met de geschrokken ouders. Het gaat hier dus niet om de achtergrond van de slachtoffers maar om het effect van deze aanslag op de buurt en de familie van beide slachtoffers. Laten we hopen dat beide families dit verdriet zo vlak voor de Kerst ook mogen en kunnen verwerken voor zover dat gaat en steun krijgen uit hun directe omgeving en van hun naasten. Niets, maar dan ook NIETS rechtvaardigt het ontnemen van iemands leven.

 18. wegens vals zingen in de kerk, kan je in NL geliquideerd worden.
  of ze hadden zweetvoeten..

 19. Als je een echt domme opmerking wilt lezen, kijk dan naar de reactie van ene ericlapas. Hij krijgt de stupiditeit prijs van de dag want ik denk niet dat het nog echt onzinniger kan vandaag.

 20. Onze jongens worden regelmatig slachtoffer van moordpartij in Nederland.

  Dan moet je niet met duisterse zaakjes bezig houden en helemaal niet met rip deals!

  Als deze regering voor banen had gezorgd dan hadden deze jongens niet naar Nederland hoeven te remigreren

  Deze jongens luisteren naar Gangsta rap en willen snel en makkelijk geld verdienen.

 21. Wanneer zeggen we genoeg is genoeg? Onze jongens worden regelmatig slachtoffer van moordpartij in Nederland. Moet Ruggenaath geen bescherming voor onze jongens in Nederland vragen? Als deze regering voor banen had gezorgd dan hadden deze jongens niet naar Nederland hoeven te remigreren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *