NOS | Venezolanen rennen Colombia in om spullen te kopen

 Duizenden Venezolanen rennen de grens met Colombia over om inkopen te doen

Duizenden Venezolanen rennen de grens met Colombia over om inkopen te doen

Duizenden Venezolanen hebben gebruikgemaakt van het tijdelijk openstellen van een grensovergang met Colombia. Ze grepen de kans om voedsel, medicijnen en andere spullen te kopen die in het noodlijdende Venezuela niet of nauwelijks meer te krijgen zijn.

President Maduro had toestemming gegeven een voetgangersbrug tussen de plaatsen San Antonio de Tachira aan de Venezolaanse kant en Cucuta in Colombia twaalf uur open te stellen.

Instorten

Venezuela sloot de 2000 kilometer lange grens met Colombia in augustus vorig jaar, nadat Colombiaanse paramilitairen Venezolaanse militairen hadden aangevallen. De ministers van Defensie van beide landen overlegden afgelopen week al over het heropenen van de grenzen.

Venezuela staat op instorten. Door de economische crisis is er tekort aan vrijwel alles.

Inkopen doen in Colombia is weliswaar erg duur doordat de Venezolaanse bolivar veel minder waard is geworden, maar het is in de Colombiaanse supermarkten altijd nog goedkoper dan op de zwarte markt van Venezuela.

Bron: NOS

Een Reactie op “NOS | Venezolanen rennen Colombia in om spullen te kopen

  1. Dat bedoelde ik. Venezolanen kunnen makkelijker naar hun buurlanden lopen dan in schamele bootjes de zee oversteken naar onze eilanden, met alle gevolgen van dien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *