NOS | Veroordeelde ex-premier Curaçao Schotte meldt zich bij gevangenis

Dick Drayer

Oud-premier meldden zich vanochtend bij de gevangenispoort | Persbureau Curacao

Gerrit Schotte zit vast. Vanochtend lokale tijd meldde de voormalig premier zich te voet bij de gevangenis van Curaçao. Hij moet daar een celstraf uitzitten van drie jaar vanwege ambtelijke corruptie en witwassen. Met hem liepen ruim honderd sympathisanten, partijgenoten, parlementariërs en familie mee.

Zijn partner Cicely van der Dijs liep ook mee. Zij is door de rechtbank veroordeeld voor het helpen van haar man. Het Openbaar Ministerie heeft gezegd dat ze haar straf later uit kan zitten. Bovendien heeft Van der Dijs een gratieverzoek bij de gouverneur ingediend. Dat loopt nog.

Schotte met zijn partner sympathisanten | Persbureau Curacao

Schottes partij MFK had woensdag een oproep gedaan aan het volk van Curaçao om mee te lopen en te demonstreren tegen wat zij noemt een gerechtelijke dwaling.

Zij zijn ervan overtuigd dat Schotte gehandeld heeft in het belang van zijn partij en het land Curaçao. De Nederlandse rechters zouden meegegaan zijn in het politieke spel van zijn tegenstanders.

Bekijk de beelden van Schotte die zich bij de gevangenis meldt:

Schotte meldt zich bij de gevangenis

Bij aankomst bij de gevangenis werd Schotte met bijbel in de arm geklemd begroet door gevangenen die vanuit hun cellen om zijn en hun vrijheid scandeerden. De MFK-politicus is daar mateloos populair. Bij de laatste verkiezingen in 2017 won Schotte veertig procent van de stemmen in de gevangenis.

Naast zijn celstraf mag Schotte zich vijf jaar niet verkiesbaar stellen en ook een ministerspost ligt niet meer in het verschiet vanwege strenge screeningseisen op het eiland. Die werden ingesteld toen Schotte als premier werd afgezet in 2012.

Maar de voormalige premier heeft gezegd zijn partij vanuit de gevangenis te zullen blijven leiden.

Bron: NOS

5 Reacties op “NOS | Veroordeelde ex-premier Curaçao Schotte meldt zich bij gevangenis

 1. Abraham Mossel

  Overal in de media word er geschreven dat Gerrit de Raaf cq loser en trol van maffia baas Carolo met zin vuist omhoog riep in ben zo weer terug, nou ik zie echt geen vuist, gewoon een losers handje, ben benieuwd of hij al is uitgekozen door de bic man van zijn afdeling, meestal gebeurd dat binnen een paar uur, en dan mag je de volgende dag nacht al ff op je knietje gaan zitten met je reet omhoog. en zingen wie ze kontje brand moet op de blaren zitten, over tot de orde van de prettige dag

 2. elke keer dat ik deze foto zie moet ik aan onderstaande lied denken.

  https://www.youtube.com/watch?v=GKGgpiPOhJ8

 3. KKC commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met onze spelregels

 4. @Wim, Ramsay schijnt in dienst te zijn voor radio Dolfijn FM. Egon en Maarten Schakel zijn zijn vrienden nu. Hij weet nu dat hij nog weinig van GS kan verwachten..

 5. Waar waren Stella van Rijn en Ramsay Soemanta?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *