NOS | Vliegtuigcrash bij Sint Maarten

De co-piloot overleefde het ongeluk niet | Foto sxmislandtime.com

De co-piloot overleefde het ongeluk niet | Foto sxmislandtime.com

Bij Sint Maarten is een vrachtvliegtuig van FedEx kort na het opstijgen neergestort in zee. De co-piloot is om het leven gekomen. Ook voor het leven van de piloot wordt gevreesd. Hij wordt vermist.

Het vliegtuig, een Short 360, steeg even voor 19.00 uur plaatselijke tijd op van de luchthaven van Philipsburg met bestemming Puerto Rico. Om onbekende reden besloot de tweekoppige bemanning even later om terug te keren.

Net voor de landing stortte het vliegtuig in zee. De landingsbaan van Princess Juliana International Airport wordt beschouwd als een van de gevaarlijkste ter wereld. Mede vanwege de geringe lengte van 2300 meter scheren vliegtuigen vaak vlak over de toeristen op het strand.

Brokstukken

De kustwacht kreeg bij de reddingsoperatie steun van de Nederlandse marine op Sint Maarten. Kort na het ongeluk spoelde het lichaam van de co-piloot aan op de kust, net als veel brokstukken. Naar de piloot wordt nog gezocht.

Met hetzelfde vliegtuig, dat nu vracht vervoerde maar waar ook 36 passagiers in kunnen, was zondag ook al een incident. Na een landing maakte het een ongecontroleerde beweging, waarbij het bijna botste tegen een brandstofdepot. De brandweer sleepte het toestel vervolgens weg en daarna stond het twee dagen op de luchthaven voor onderhoud.

Bron: NOS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *