NoticiaCla | Aantal Venezolanen richting Aruba drastisch afgenomen

Aldus Gerald Vingal, directeur Arubiaanse immigratiedienst IASA

Aldus Gerald Vingal, directeur Arubiaanse immigratiedienst IASA

ORANJESTAD – Sinds januari is het aantal Venezolanen dat naar Aruba afreist drastisch afgenomen. Gerald Vingal, directeur IASA (Immigratedienst), heeft dit maandagmiddag aan NoticiaCla.com bevestigd.

‘Dit betekent niet dat zij niet meer komen. Maar ze kunnen hier niet meer zo gemakkelijk aan Amerkaanse dollars komen als voorheen,’ vertelt Vingal. De preventieve acties door de politie en de kustwacht op zee en langs de kust werken goed. ‘Vanzelfsprekend heeft het mijn voorkeur dat de Venezolanen niet worden toegelaten, want dat brengt kosten met zich mee. Dus ik ben blij met die acties en sta daar voor 100% achter,’ aldus Vingal.

MAATREGELEN BLIJVEN VAN KRACHT

De getroffen maatregelen – zoals het plaatsen van extra balies bij de Immigratie om de stroom Venezolanen te kunnen afhandelen – blijven nog onverkort van kracht. Vingal:

‘Ook de 100% controle blijft, want het beleid van de overheid is niet gewijzigd en de monetaire situatie in Venezuela is ongewijzigd. Wij voeren een 100% controle uit op contant geld. Ze moeten nog steeds hetzelfde aantal dollars bij zich hebben als bij de aanvang van de controles vanaf 1 augustus/september is bepaald.’

Bron: NoticiaCla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *