NoticiaCla | Amerikaanse cruiselijnen bezorgd over criminaliteit in Aruba

Amerikaanse cruiselijnen bezorgd over criminaliteit in Aruba

Amerikaanse cruiselijnen bezorgd over criminaliteit in Aruba

MIAMI – Amerikaanse cruiselijnen maken zich zorgen over de criminaliteit in Aruba. Dit kreeg minister Otmar Oduber van Toerisme bij zijn recente bezoek aan Miami te horen.

In een persbericht stelt de minister dat de toename van de criminaliteit zorgelijk is, vooral gezien het negatieve effect ervan op het toerisme. Tegelijkertijd zegt hij dat het korps politie goed werkt verricht, vooral in de toeristische gebieden in het centrum van de stad en bij de haven. De cruiselijnen blijven desondanks bezorgd.

AL LANGERE TIJD BEZORGD

Naar nu blijkt is de bezorgdheid niet van recente datum, maar zijn er de afgelopen 2 tot 3 jaar al soortgelijke berichten aan de minister doorgegeven. Zo ook tijdens zijn bezoek vorige week aan het hoofdkantoor van de Royal Caribbean Cruise lines en aan de Carnival Cruise lines, die het grootste aantal passagiers naar Aruba brengt. ‘Er zijn meer klachten van passagiers over incidenten, wat aangeeft dat de criminaliteit toeneemt,’ aldus Oduber.

POLITIE DOET GOED WERK

Praat de ministers enerzijds over een toename van de criminaliteit, daarnaast heeft hij lovende woorden voor het werk van de politie. De bewindsman erkent dat de politie alles in het werk stelt om de activiteiten in de haven onder controle te houden, terwijl op sommige dagen 3-4 duizend toeristen binnenkomen en op andere dagen zelfs 9-10 duizend. De minister prees ook het werk van de verkeerspolitie op piekmomenten rond de haven bij aanwezigheid van grote cruiseschepen. Helaas zijn deze inspanningen niet voldoende, gezien de bezorgdheid van de cruiselijnen en het toenemend aantal klachten van de passagiers. ‘Wat ook blijkt is het grote aantal toeristen dat op de stranden wordt bestolen.’

ARUBA WIL GEDETAILLEERDE GEGEVENS  

Oduber heeft de cruiselijnen om gedetailleerde informatie gevraagd, ook over de gebieden waar een en ander plaatsvindt. ‘Wellicht kan de Aruba Hotel and Security Foundacion in samenwerking met de politie ondersteuning bieden,’ aldus de bewindsman, ‘Het is een punt van bezorgdheid en we weten dat de cruiselijnen de bevindingen van hun passagiers heel serieus nemen en betrekken bij de routeplanningen van hun schepen.’ Interessant is het feit dat de ATA de Aruba Hotel and Security Foundacion recentelijk een bedrag van 750 duizend florin heeft gegeven voor beveiligingswerkzaamheden. ‘We moeten zorgen dat de criminaliteit niet verder escaleert en Aruba een slechte naam krijgt, met alle gevolgen van dien,’ besluit Oduber.

Bron: NoticiaCla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *