NoticiaCla | Analyse 2: politieke enquête en politieke realiteit

Analyse 2: politieke enquête en politieke realiteit

Uit de politieke enquête die NoticiaCla.com onlangs samen met Doc Opleiding heeft gehouden, is naar voren gekomen wat iedereen eigenlijk al had verwacht. Gebleken is namelijk dat een groot aantal mensen nog geen idee heeft op wie ze in september gaan stemmen.

Ook is gebleken dat er nog steeds sprake is van een ‘cultuur van angst’, waardoor een groep participanten aan de enquête niet bereid was te zeggen op wie men bij de verkiezingen gaat stemmen. Die angst was in dit geval niet nodig, omdat de enquête anoniem was. Toch was 10% van de participanten niet bereid deze informatie te delen. Vanzelfsprekend hebben zij daar alle recht toe, maar het blijft een opmerkelijk feit dat de nodige aandacht verdient.

MEEST POPULAIRE PARTIJEN

De uitkomst van de meest populaire partijen in deze enquête (in deze volgorde: MEP, AVP en POR) heeft veel mensen misschien verrast. Sommige lezers hebben aangegeven dat dit heel goed de uitslag van de komende verkiezingen zou kunnen zijn. Hoe de partijen deze uitkomst zelf zullen interpreteren? Feit is dat dit een wetenschappelijke enquête was en dat het verstandiger is de uitkomsten serieus te nemen in plaats van ze als onzin af te doen. Het gegeven van de grote groep ‘zwevende kiezers’, maar ook het feit dat veel mensen niet durven of willen zeggen op wie ze gaan stemmen, kunnen door de verschillende partijen beter serieus worden genomen.

Bron: NoticiaCla

Een Reactie op “NoticiaCla | Analyse 2: politieke enquête en politieke realiteit

  1. Renée van Aller

    Otmar Oduber is een pure machtspoliticus. Als alle geuite kritiek op de AVP een slechte schaakstrategie is, kan Oduber zo weer mee regeren. Strategie volgens Paul Croes misschien? Hij zal zich weer de macht over de landsportemonnee toe-eigenen. Of dat goed uitpakt voor het Land is de vraag. De MEP zal dan naar de pijpen moeten dansen van de AVP. Geen der partijen heeft nog een uitvoerbaar verkiezingsprogramma. Dat is een treurige tekortkoming. De schimmige samenwerking van de POR met de partij van Andin Bikker (PDR) kon nog wel eens catastrofaal aflopen voor Bikker. Oduber zal minister worden en Bikker niet. Te integer. Renée van Aller&John de Vries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *