NoticiaCla | Aruba in verhoogde staat van paraatheid vanwege politieke situatie Venezuela

Aruba in verhoogde staat van paraatheid vanwege politieke situatie Venezuela | Foto Guus Dubbelman

Maatregelen om te voorkomen dat groepen Venezolanen hetzij uit angst, hetzij voor een beter bestaan, de zee oversteken naar Aruba | Foto Guus Dubbelman

ORANJESTAD – In verband met de huidige politieke situatie in Venezuela waar protesten en burgeropstanden aan de orde zijn, heeft het Korps Politie Aruba samen met de andere betrokken autoriteiten besloten tot het verhogen van de staat van paraatheid in het bijzonder aan de kust.

In een officiële verklaring hebben de autoriteiten laten weten dat maatregelen zijn genomen om te voorkomen dat groepen, hetzij uit angst, hetzij voor een beter bestaan, de zee oversteken naar Aruba.

MEER PATROUILLE AAN DE KUST

De politie heeft deze week de staat van paraatheid al verhoogd en het publiek heeft dit kunnen merken aan meer politiepatrouilles aan de kust. Naast de politiepatrouilles op land  zal ook de politie te water vaker patrouilleren, dit in samenwerking met de Kustwacht. De Kustwacht heeft inmiddels de aanwezigheid in de Arubaanse wateren opgevoerd.

MEER CONTROLE OP BEKENDE PLEKKEN

Hoewel de intensievere politie controles voor de gehele Arubaanse kust gelden, zal er extra aandacht zijn voor de bekende plekken als Arashi, de hondenbegraafplaats in de Lago Colony en de nabijgelegen stranden Baby Beach en Rodgers Beach.

SAMENWERKING MET POLITIE

De politie maakt deze informatie op voorhand bekend en rekent op de medewerking van de gemeenschap. De gemeenschap wordt gevraagd direct de politie te informeren als zij vreemde activiteiten waarnemen. Ook kunnen automobilisten op elk moment worden staande gehouden voor controles. De politie biedt zijn verontschuldiging voor mogelijke ongemak maar wil op deze wijze meer veiligheid kunnen garanderen.

Bron: NoticiaCla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *