NoticiaCla | Behandeling zaak nep advocaat uitgesteld

Behandeling zaak nep advocaat uitgesteld

ORANJESTAD – De behandeling van de rechtszaak tegen verdachte G. – de man die zich voordeed als advocaat bij de behandeling van vergunningen – is vrijdag niet doorgegaan.

Donderdag was al bij het openbaar ministerie bekend dat de verdachte ziek was en dat de zaak waarschijnlijk uitgesteld moest worden.

G. wordt er van beschuldigd dat hij zich in de periode van 1 augustus 2013 tot 11 november 2016 heeft voorgedaan als advocaat dan wel juridisch adviseur en/of vervalste documenten heeft opgemaakt met het logo van het Land Aruba en/of DPL en/of DIMAS en/of handtekeningen van autoriteiten heeft vervalst, en op die manier de indruk heeft gewekt dat het om legale werk- en verblijfsvergunningen, documenten van de CENSO en registraties bij de rechtbank ging, waarvoor hij zich door anderen liet betalen.

G. wordt er verder van beschuldigd dat hij in de periode van 1 juli 2014 tot 11 november 2016 documenten heeft vervalst, waaronder werk- en verblijfsvergunningen, verklaringen ten behoeve van de Arubaanse arbeidsmarkt, uittreksels uit het Bevolkingsregister, verklaringen van de DIMAS, een besluit van de Raad van State, en brieven van de Centrale Bank, het Hof van Justitie en PWC.

De woordvoerder van het OM kon niet zeggen wanneer de zaak nu voorkomt.

Bron: NoticiaCla

2 Reacties op “NoticiaCla | Behandeling zaak nep advocaat uitgesteld

  1. @Renée van Aller:
    Naar ik begrijp kent de Arubaanse wetgeving géén bescherming van titels noch beschermde beroepen. Als professional kunt u mij wellicht corrigeren als voorgaande niet juist is.

    Graag wacht ik uw antwoord af.

  2. Renée van Aller

    G. deed dat al vele jaren eerder. Wij hebben daarvoor gewaarschuwd, maar blijkbaar ging hij door. Renée van Aller&John de Vries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *