NoticiaCla | Bermudez: Publicatie brief CAft aan overheid was fout CAft

Bermudez: Publicatie brief CAft aan overheid was fout CAft | NoticiaCla

ORANJESTAD – De publicatie vorige maand van een brief van het College Aruba financieel toezicht (CAft) over de begroting, was een fout van het college.

Dat stelde minister van Financiën, Angel Bermudez donderdagochtend aan NoticiaCla.com. De publicatie van de brief op de website van het college, een dag nadat deze naar het kabinet was gestuurd, zorgde voor veel commotie, want het is niet gebruikelijk dat het CAft al direct correspondentie openbaar maakt.

Volgens de minister staat in de wet op welk moment het college mag publiceren. “Dat geldt voor hun adviezen. Maar als het geen adviezen betreft en het verzoeken zijn of correspondentie tussen het college en de regering, dan vallen die niet onder de wet.” Dat betekent dat ze niet openbaar worden. De brief van 11 januari jl. betrof volgens de minister een verzoek van het CAft om meer informatie en geen advies “en zij hebben fout gehandeld door deze brief op hun website te plaatsen,” aldus Bermudez.

Berichten als zou de minister daar kwaad om zijn geworden, kloppen volgens hem echter niet: “Ik heb er geen problemen mee, want hun vraag was begrijpelijk en wij hebben er ook aan voldaan. Naar aanleiding daar van hebben zij de begroting 2017 als realistisch aangemerkt,” besloot Bermudez. Het CAft was vanochtend niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: NoticiaCla

Een Reactie op “NoticiaCla | Bermudez: Publicatie brief CAft aan overheid was fout CAft

  1. ArubaObserver

    Het wordt met de dag leuker ! CAft maakt er een potje/blunder van, en Min. Bermudez komt pas na bijna 1 maand van publicatie van de CAft hiermee naar buiten ? Oeps foutje!!! Natuurlijk is er een foutje gemaakt, want CAft in zijn publicatie van 11 januari 2017, geeft duidelijk aan dat financiele plaatje van land Aruba helemaal niet aansluit met afspraken/normen die ze moeten nakomen voor een goedgekeurde begroting 2017. En nu is het naar buiten gekomen, en mensen gaan vragen stellen, of hebben vragen gesteld. Dus het wordt moeilijk en lastig schuine bewegingen maken.Maar intussen tijd is Min. Bermudez niet stil gaan zitten, hij is even in zijn trucje doosje gaan graaien, en whallaaaa, van een niet kloppend begroting ineens naar een kloppend/sluitend begroting. Maak dat de kat wijs !! Als Min. Bermudez samen met de master minded kopie Houdini “MP Eman” roomser dan de paus hieruit willen komen, moeten ze transparantie tonen, en rapport over hoe ze met de cijfers hebben gesjoemeld om tot een kloppend en sluitend begroting 2017 zijn gekomen openbaar maken. Zo niet aan publiek, dan wel aan de Staten, die het volk vertegenwoordigd. Want dit is zo fenomenaal en de overheid van Aruba doet er heel gewoontjes hierover. En wat betreft de CAft het beste wat ze kunnen doen is, inpakken en wegwezen. Kost alleen maar geld aan belastingbetaler !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *