NoticiaCla | Bewoners slepen OM voor de rechter voor zaak illegale asbest-stortingen

Bewoners slepen OM voor de rechter voor zaak illegale asbest-stortingen | NoticiaCla

ORANJESTAD – Het echtpaar De Vries heeft een zaak aangespannen tegen de weigering van het openbaar ministerie (OM) om op te treden tegen de illegale storting van asbest op het terrein van de raffinaderij te San Nicolas.

Het echtpaar wil dat het OM van het Hof opdracht krijgt om de schuldigen in deze zaak te zaak te vervolgen. Volgens verkregen informatie is het de bewoners van het omliggende gebied op 1 oktober 2016 gelukt om aangifte in deze zaak bij de politie te doen, nadat eerder verschillende vergeefse pogingen waren gedaan. Het betrof de storting van asbest op het terrein van de raffinaderij op zo’n 40 meter vanaf de woningen van de Fort Heuvelstraat. De asbest is niet deugdelijk afgedekt en vormt tot op de dag van vandaag een gevaar voor de gezondheid van de omwonenden.

Hoewel er een een groot aantal wetten is geschonden, weigert het OM de schuldigen in deze te vervolgen, aldus het echtpaar De Vries. Het OM zou hebben gesteld dat andere (niet-justitiele ) instanties de zaak zouden moeten aanpakken. De bewoners hebben echter tevereefs aangeklopt bij instanties zoals de brandweer, de Dienst Technische Inspectie (DTI), de Milieudienst en de City Inspector. Ook hebben ze brieven gestuurd naar de minister van justitie, Arthur Dowers en premier Mike Eman.

Niemand heeft iets gedaan, aldus de bewoners, die stellen dat deze zaak hun leven negatief beïnvloed: “We staan hier elke dag mee op. Het is het eerste dat we zien als we de gordijnen open doen. Hoe kan dit gebeuren en wat kunnen we nog meer verwachten? De risico’s voor onze gezondheid en de waardevermindering van ons huis,” aldus het echtpaar De Vries.

Het echtpaar voelt zich in de steek gelaten door de instanties en justitie. “We hebben geen enkele bescherming, we voelen ons juist bedreigd. De levensvreugde is ons ontnomen en we hadden gehoopt onze laatste levensfase gelukkig door te kunnen brengen.”

Het was niet mogelijk een reactie van het OM te krijgen.

Bron: NoticiaCla

2 Reacties op “NoticiaCla | Bewoners slepen OM voor de rechter voor zaak illegale asbest-stortingen

 1. Worden niet conform de regels eraf gehaald. Wordt op de vuilstort gegooid @ Macamba.

  Even iets anders:
  Kreeg zojuist van iemand onderstaande app door. Er is een nwe trent op het eiland om je van je auto te ontfutselen men stuurt een tow car:

  Quote
  Hi neighbors. Just got home and my neighbor tells me that today they tried to steal her sitters car during broad daylight. They live in an apartment complex. These people posed as imposters and said they were told by a dutch man to pick up a white car standing on this lot next to their house. When the car owner shows up and questions the tow car driver where he got the information from and why he didn’t even have the license plate number if he had to take the car. The driver drove off. They went to the police station to file a police report and were advised this is now trending. So be aware!!! This is a picture taken of the tow car.
  Unquote
  De tow car is zilverkleurig, er staat op de zijkant in grote letterss:
  een telefoonnr dan een + en 5999 en dan iets van wat met een 6 of 5 begint.
  Helaas is de foto onduidelijk.
  Maar dat men gewaarschuwd is.

  Groet,
  J

 2. Ik vraag mij wel een af waar al die oude eternietplaten van een dak naar toe gaan bij vernieuwing of sloop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *