NoticiaCla | Commissarissen luchthaven als enigen niet ontslagen

Diverse ontslagenen bij Aruba Airport Authority NV (AAA | Caribseek

ORANJESTAD – Met uitzondering van de commissarissen van de Aruba Airport Authority NV (AAA), hebben de bestuurders van minstens twee andere overheidsNV’s en van een rechtspersoon sui generis (ATA) met ingang van 1 maart jl. per brief hun ontslag gekregen.

Commissarissen van instanties als de ANSA, ATA en enkele andere kregen van de regering van Aruba een ontslagbrief, maar de commissarissen van de AAA zijn de dans ontsprongen, omdat hun ontslag problemen zou geven met de Schiphol Group, die de luchthaven helpt besturen.

ONTSLAG COMMISSARISSEN ATA ILLEGAAL

Bij de Aruba Tourism Authority is het ontslag echter ook een probleem, omdat de ATA geen overheidsnv is maar een rechtspersoon sui generis. De commissarissen van de ATA worden benoemd bij landsbesluit en kunnen dus niet zomaar worden ontslagen en bovendien moet er een vervangende commissaris zijn benoemd.

Voormalig toerismeminister Otmar Oduber heeft geen goed woord voor de actie over: “Dit is politieke vervolging,” zei hij tegen NoticiaCla.com. Terwijl volgens Oduber de andere ontslagen geen verrassing zijn, heeft het kabinet met de ontslagen bij de ATA de plank goed mis geslagen. Dit komt omdat men volgens Oduber de voorschriften van de sui generis heeft ‘vergeten’ te raadplegen.

Ook heeft het kabinet volgens Oduber de belofte geschonden dat de personen die onder Oduber werkten toen hij nog minister was, niet zouden worden vervolgd. “Het tegendeel is gebeurd, er is sprake van veel intimidatie, vervolging en bedreiging,” aldus Oduber.

COMMISSARISSEN ZIJN GERESPECTEERDE MENSEN

Deze nieuwssite heeft begrepen dat de gang van zaken voor veel verontwaardiging heeft gezorgd. Zo vindt men dat er met het brood van veel mensen wordt gespeeeld, zeker in de toeristische industrie. Zo zijn de bestuursleden van de ATA ontslagen zonder dat er vervangers zijn benoemd. Dat houdt in dat de ATA allerlei belangrijke besluiten die betrekking hebben op deze belangrijkste economische pilaar niet kan nemen De bestuursleden van de ATA zijn destijds door de hele ministerraad goedgekeurd en niet alleen door ministers Oduber. Met uitzondering van de CEO, die beperkte beschikkingsbevoegdheid heeft, is de ATA stuurloos. Ook bij de ‘timing’ worden vraagtekens gezet, omdat de politieke verkiezingen over nauwelijks 8 maanden voor de deur staan.

COMMISSARISEN ZIJN ER NIET VOOR EEUWIG

Het is een bekend feit dat commissariissen niet voor eeuwig worden aangesteld en dat de samenstelling van de raad van commissarissen bij elke regeringswisseling kan wijzigen. Het hoeft dan ook geen verrassing te zijn dat ook bij wijziging (aftreden) van een minister de samenstelling wijzigt. Volgens Otmar Oduber waren er in dit geval echter beloftes gedaan, dat er geen wijzigingen zou komen in de samenstellingen, dus dat er geen politieke vervolging plaats zou vinden.

Bron: NoticiaCla

Een Reactie op “NoticiaCla | Commissarissen luchthaven als enigen niet ontslagen

 1. ‘COMMISSARISSEN ZIJN GERESPECTEERDE MENSEN’

  Op Aruba dan zeker. Op Curacao gaf de corrupte Schotte zijn byside ‘Chi Chi’ Cicely 5 commisariaten en zijn mafiose schoonfamilie van der Dijs kreeg er nog meer.

  Eric Garcia en Stephen Capella zorgden voor laffe marionetten als Anthony ‘Centje’ Cijntje en Philip Martis in de RvC van de door hen voor miljoenen opgelichte Girobank, waarbij de RvC collectief de ogen sloot.

  En dan heb ik het nog maar niet over de familie Wiels, waar nepotisme in zijn maximale vorm wordt bedreven.

  Of niet, Fraudelyne?

  Of niet, Werner?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *