NoticiaCla | Directie Belastingen legt beslag op InselAir Aruba

Belastingdienst Aruba legt legt beslag op InselAir Aruba

ORANJESTAD – De Directie Belastingen (DIMP) van Aruba heeft beslag laten leggen op alle bankrekeningen van InselAir Aruba.

Zowel de bedrijfsleiding van InselAir, Stephan van Spaandonk en de directeur DIMP, Luenne Gomez-Pietersz hebben dit vrijdag laat in de middag aan NoticiaCla.com bevestigd. De exacte reden is niet bekend, maar wel is duidelijk dat de beslaglegging niets heeft te maken met de rechtszaak die werknemers medio december tegen het bedrijf hebben gevoerd wegens het uitblijven van afdrachten aan het pensioenfonds en achterstallige afdrachten van (loon)belasting.

De advocaat van de werknemers eistte destijds de onmiddellijke overdracht, maar de rechter koos toen voor het algemeen belang en gaf InselAir meer ruimte om een betalingsregeling te kunnen treffen. Dit is overigens nog niet gerealiseerd.

De CEO van InselAir heeft gezegd dat men met de DIMP in gesprek is en dat men hoopt dat een en ander spoedig is geregeld. Wat voor effect de beslaglegging heeft op het bedrijf is nu nog niet bekend.

Bron: NoticiaCla

3 Reacties op “NoticiaCla | Directie Belastingen legt beslag op InselAir Aruba

  1. In ieder geval doet de belastingdienst op Atenminste iets. Hoe zit het met de sociale afdrachten van InslAir hier. Grijs gebied hoor.

  2. caribbeancynic

    He, dat is vreemd, waarom zou de belastingdienst van Aruba beslag leggen? Nou, ik vermoed omdat InselAir de belastingen niet heeft betaald.

  3. Aruba stuurt een bedankbrief aan Ruggenaath voor de 30 miljoen, die dus voor een groot deel in de Arubaanse staatskas is gestort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *