NoticiaCla | Duidelijk minder olievervuiling naar Aruba

Duidelijk minder olievervuiling naar Aruba | NoticiaCla

ORANJESTAD – De hoeveelheid plakken zware olie die naar Aruba drijven is zichtbaar minder. Dat verklaarde premier Eman dinsdagavond laat tijdens een persconferentie.

Ondertussen gaan de schoonmaakwerkzaamheden aan de noordkust, waar de olie inmiddels al aan land is gekomen, door. Zowel op het land en op zee is het aantal zogenaamde ‘tar balls’ duidelijk minder. Goed nieuws, volgens premier Eman. Ander goed nieuws is dat de vogels bij Baby Beach en de raffinaderij geen last ondervinden van de olievervuiling. Volgens de Meteorologische Dienst is er echter een kans dat de olie ook de westkust kan bereiken en dat is minder goed nieuws.

ZEESTROMING MOGELIJK EEN PROBLEEM

De Meteorologische Dienst, die de zeestromingen in de gaten houdt, heeft aangegeven dat er een kans is dat door een verandering in de zeestroming olie op de westkust van Aruba terecht kan komen. “Het is moeilijk met zekerheid te zeggen. Maar we willen niets aan het toeval overlaten en zullen ons daar op voorbereiden,” aldus Eman, die aangaf dat de westkust een erg gevoelig gebied is voor het land. Ook de omstandigheden voor de vogels kunnen aangetast worden en daarom worden de ontwikkelingen nauwlettend gevolgd.

HULP VAN VRIJWILLIGERS

De premier ging ook in op de hulp door vrijwilligers bij de schoonmaakwerkzaamheden. Men is bezig dit goed te organiseren zodat de vrijwilligers goed geinformeerd en uitgerust zijn, zodat er geen problemen onstaan bij en door het uitvoeren de werkzaamheden.

Bron: NoticiaCla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *