NoticiaCla | Eerste geval van Zika bevestigd bij zwangere vrouw in Aruba

Eerste geval van Zika bevestigd bij zwangere vrouw in Aruba

Eerste geval van Zika bevestigd bij zwangere vrouw in Aruba

ORANJESTAD – De Directie Volksgezondheid (DESPA) heeft bekend gemaakt dat er in de periode van januari tot augustus van dit jaar van18 zwangere vrouwen het vermoeden bestond dat ze met het Zika virus waren besmet.

Inmiddels heeft laboratoriumonderzoek uitgewezen dat één van de vrouwen inderdaad was besmet. Zij is inmiddels bevallen en bij de baby zijn geen afwijkingen geconstateerd. Drie vrouwen wachten nu nog op de uitslag en van de veertien overige vrouwen was de uitslag Zika-negatief.

Zika en zwangerschap

Tijdens de zwangerschap is het van belang om niet door een mug te worden gestoken. Een zwangere vrouw die door een met Zika besmette mug wordt gestoken en besmet, loopt het risico dat de foetus wordt misvormd of microcefalia ontwikkelt. De DESPA adviseert alle zwangere vrouwen in verband hiermee contact op te nemen met hun huisarts, vroedvrouw of gynaecoloog: zij hebben alle benodigde informatie over Zika en zwangerschap.

DESPA benadrukt het belang om bij een vermoeden van Zika, Dengue en Chikungunya gedurende de zwangerschap de instructies van de huisarts, vroedvrouw of gynaecoloog nauwgezet te volgen en alle aangegeven controles uit te laten voeren.

Voor meer informatie: Directie Volksgezondheid/Departamento di Salud Publico Aruba | Caya Ing. R. H. Lacle #4 |Tel:5224200 of bel met de  GKMB (Gele Koorts en Muskietenbestrijding, Tel: 5853325 | 5255533. Zie ook de Facebook pagina: Departamento di Salud Publico. Zonder broedplaatsen, zijn er geen muggen en is er geen Dengue, Chikungunya of Zika!

Bron: NoticiaCla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *