NoticiaCla | Excuses overheid over incident parlement, maar verder ‘business as usual’

Minister Mike de Meza

Minister Mike de Meza

ORANJESTAD – De Arubaanse overheid heeft publiekelijk haar verontschuldigingen aangeboden aan de bevolking voor het verbale en zelfs fysieke geweldsincident tussen Chris Dammers en Marisol Lopez-Tromp in het parlement.

Interessant is dat deze verontschuldigingen niet van de zijde van premier Eman kwamen, maar van minister Mike de Meza, tijdens een evenment in San Nicolas. Volgens de bewindsman wordt het incident intern besproken. ‘Wij bieden onze verontschuldigingen aan voor wat er in het parlement is gebeurd,’ zei de minister maandagochtend, die verder stelde dat er geen plaats is voor welke vorm van geweld dan ook.

BUSINESS AS USUAL

Verder is de week voor de overheid en het parlement begonnen of er niets aan de hand is: ‘business as usual’. Een delegatie van de Staten is naar Nederland afgereisd om de vergaderingen van het IPKO bij te wonen en de rest van het parlement woonde maandag een ceremonie bij ter gelegenheid van de start van een nieuw project in San Nicolas. Een van de ministers en de organisatie van hotels zetten hun gevecht over all inclusive ook deze week onverkort voort. Een andere minister kondigt maandag gewoon aan dat er sprake is van ‘eenheid’ in de overheid.

VRAAG VAN DE WEEK

Het is nu de vraag welke consequenties het beschamende optreden van vorige week in het parlement zullen hebben, nu het er op lijkt dat het werk gewoon doorgaat alsof er niets aan de hand is. Er is een vergadering gehouden met betrokkenen, maar die heeft niet veel duidelijkheid opgeleverd, behalve dan dat met de betrokkenen aan tafel is gezeten. Men moet kennelijk de minister geloven en hopen ‘dat alles goed zal komen’. Ondertussen gaat alles ‘gewoon’ door: de vice-voorzitter met zijn werk hier in Aruba en voorzitter Marisol Lopez-Tromp, is in Nederland en neemt deel aan het IPKO.

Bron: NoticiaCla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *