NoticiaCla | HOH: onderzoek gaande naar dood moeder en baby

Horacio E. Oduber Hospitaal In Aruba | Foto NoticiaCla

Het Horacio E. Oduber Hospitaal In Aruba | Foto NoticiaCla

ORANJESTAD  – Het Dr. Horacio E. Oduber Hospitaal is al enkele dagen bezig met het onderzoek naar oorzaak van de recente dood van een moeder en een van haar twee babies.

Dat schrijft het hospitaal in een persbericht dat vandaag is uitgegeven. De zaak heeft voor veel ophef gezorgd, vooral via de sociale media, vooral op Facebook. Met het persbericht wil het hospitaal aangeven dat men in deze zaak de correcte procedures volgt.

Het persbericht komt een dag nadat de zaak via de sociale media in opspraak is gekomen. Gesteld wordt dat het interne onderzoek al was opgestart en in volle gang is, om precies te kunnen achterhalen wat er is gebeurd en hoe het komt dat de moeder en een van haar tweeling-babies tijdens de bevalling in het ziekenhuis is overleden.

GEDULD GEVRAAGD

Volgens het persbericht van het Dr. Horacio E. Oduber Hospitaal zet men alles op alles om de waarheid te achterhalen. De gemeenschap wordt om geduld gevraagd, zodat de experts de volle gelegenheid krijgen een gedegen onderzoek te doen.

PUBLICATIE FOTO’S EN VIDEO

Het hospital zegt het te betreuren dat via de sociale media en internet verschillende foto’s en video-opnamen circuleren van de overleden patiënte. Te zien is hoe zij, buiten bewustzijn, in een ziekenhuisbed ligt. Het hospitaal wijst erop dat patiënten het recht hebben op privacy en dat in dit geval de betrokken persoon zich niet kan verweren. Deze handelswijze is daarom niet ethisch en kan niet worden toegestaan.

Bron: NoticiaCla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *