NoticiaCla | InselAir werkt aan vertragingsproblematiek

InselAir werkt aan vertragingsproblematiek

InselAir werkt aan vertragingsproblematiek

ORANJESTAD – InselAir werkt aan het oplossen van de vele vertragingen die het bedrijf ondervindt. De directeur van InselAir Aruba, Frederick Nuboer vertelde aan NoticiaCla.com dat de Directie Luchtvaart van Curaçao er nu mee akkoord is dat piloten die op Curaçao vliegen niet opnieuw een examen hoeven af te leggen.

Voorheen wilde de betreffende directie daar niet aan meewerken, waardoor het voor InselAir niet aantrekkelijk was om piloten van buitenaf aan te trekken. Het is nu dus mogelijk om sneller buitenlandse piloten aan te trekken en het tekort te verhelpen. Dit tekort aan piloten was een van de reden van de vele vertragingen waar de luchtvaartonderneming mee te kampen heeft. Verwacht wordt dat de nieuwe piloten op korte termijn ingezet kunnen worden.

MEER NODIG

Volgens Nuboer zijn de problemen nog niet allemaal opgelost, maar zijn ze wel minder geworden. Voor Arubaanse reizigers is er niet veel verschil want InselAir Aruba en InselAir International (Curaçao), hebben een nauwe band en men helpt elkaar bij het uitvallen van vluchten. “Vooral de Fokker 70 wordt op dit moment veel in onze regio ingezet. Alle MD80’s vliegen tegenwoordig van Miami naar Cuba. Dit betekent dat een passagier van Aruba naar Curaçao met een Fokker 70 vliegt, want InselAruba ondersteunt Curaçao.” De directeur van het Arubaanse bedrijf vindt dat het met de aanpak van de vertragingsproblematiek de goede kant op gaat: dit is voor 30% al opgelost en er wordt gewerkt aan een totale oplossing.

REORGANISATIE

Het Arubaanse bedrijf is gereorganiseerd, waarbij ook is nagegaan waar de kosten zijn en wat er gedaan moet worden. “De inkomsten vanuit Venezuela waren een probleem. Vanuit Aruba zijn we met die vluchten gestopt. Curaçao was voor 35% afhankelijk van vluchten op Venezuela, maar heeft dit teruggebracht naar 3%. De vrijgekomen vliegtuigen worden nu ingezet op meer lucratieve routes, waar meer vraag naar is. “Daar zien we een toename in onze inkomsten,” vervolgt Nuboer, “maar de kosten moeten we nog verbeteren. We gaan darvoor een verbeterplan implementeren.”

LUCRATIEVE ROUTES

InselAir Aruba wil liever de routes niet met elkaar vergelijken, gevraagd naar wat de meest lucratieve route is. Een van de lucratieve routes is die naar Quito Ecuador. Het verkoopproces is aangepast en heeft een goed resultaat gehad. Een andere succesvolle bestemming is Paramaribo.

InselAir bestaat inmiddels 10 jaar en zit midden in een promotiecampagne voor zijn cliënten.

Bron: NoticiaCla

7 Reacties op “NoticiaCla | InselAir werkt aan vertragingsproblematiek

 1. Als Insel Air een witwasoperatie is verklaart dat natuurlijk het inhuren van de payaso van een accountant, Anthony ‘Centje’ Cijntje.

  Uitgekotst door Deloitte, daarna door Eric Garcia als marionet in zijn raad van commissarissen bij Girobank gezet totdat de Centrale Bank ingreep omdat ze niets hadden aan een commissaris die een kontenlikker van de directie was.

  Gelukkig voor Centje kon Insel Air nog wel een accountant gebruiken die blind is voor witwassen en braaf aftekent op alles wat Insel Air hem voorlegt.

 2. Transport v coke is niet altijd nodig. Je kunt met een airline zeer grote hoeveelheden geld witwassen en daar gaat het natuurlijk om.

  Wanneer je claimt dat iedere vlucht vol zit dan schiet het lekker op met het wassen. Jarenlang gebruikte men hier de car washes, maar dat is leuk voor kleine bedragen. Wie het goed wil doen pakt het groots aan.

 3. Wie weet voorziet Schottes stoeipoes Stella de Insel Air stewardessen van mantelpakjes met dubbele voering.

  Ik heb de naam Insel (Duits voor eiland) nooit begrepen. Misschien past Coca Airways beter.

 4. De zoon van Bouterse, die nu vastzit in de VS, schijnt er met veel geld in te zitten.

 5. De geruchten dat Insel Air een cocaine distributeur is bestaan al jaren.

  Dat reizigers door Insel als honden behandeld worden wijst er al op dat hun vervoer niet Insels primaire bron van inkomsten is.

  En waarom werd er halstarrig doorgevlogen op de route naar Venezuela ondanks dat Venezuela de tickets niet betaalde? Had Insel wat lucratievers aan boord dan passagiers?

 6. Ik zou toch wel eens willen weten wie die Surinaamse, Venozolaanse zakenlui zijn die zoveel geld in dit bedrijf hebben gepompt ?
  Ze hebben het niet gedaan om het sublieme management !
  Ze hebben het ook niet gedaan vanwege de enorm winstgevende routes …
  Ze hebben het ook niet gedaan vanwege de enorme winst potentie van dit bedrijf.
  Dus wat was hun drijfveer ?

  Vrees dat ik het wel weet, maar kennelijk wil de rest van Curacao (overheid, belastingdienst, RST etc) het niet weten.

 7. Ik dacht dat een grotere porkeria dan het voormalige ALM, dat tenonderging toen de idiote tuinkabouter Errol Cova het met zijn PLKP partijleden en hun familie het als een sociale werkplaats gingen gebruiken, niet mogelijk was.

  Maar Edward Heerenveen heeft Insel Air nog sneller dan Errol Cova tot een lachwekkende en meelijwekkende luchtvaartmaatschappij gemaakt.

  Laat Heerenveen snel opstappen en iets anders gaan doen. De mantelpakjes van zijn vrouw strijken bijvoorbeeld. Bij Insel wordt hij door niemand meer serieus genomen en achter zijn rug uitgelachen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *