NoticiaCla | Koeiman: Politieke situatie Curaçao zorgwekkend

Koeiman: Politieke situatie Curaçao zorgwekkend | Extra

WILLEMSTAD – Premier Hensley Koeiman noemde dinsdagavond de politieke situatie op Curaçao zorgwekkend. Daarom dat hij die avond, in plaats van komende donderdag, zoals oorspronkelijk het plan was, een persconferentie bijeen heeft geroepen in een poging de gemoederen op Curaçao te bedaren.

Hij wees er op dat de vergadering die de Statenleden dinsdagmiddag hebben gehouden, niet correct en volledig illegaal is. De vergadering is volgens Koeiman illegaal en had komende vrijdag moeten worden belegd. Hij noemde de bijeenkomst in de Staten een ‘onderonsje’ dat niet had mogen plaatsvinden.

Een groep Statenleden heeft zelfstandig en volgens Koeiman (en de rest van zijn kabinet) tegen alle regels in een vergadering bijeengeroepen en onderwerpen behandeld die voor komende vrijdag geagendeerd stonden.

GOUVERNEUR ONTBIEDT STATENLEDEN

Ondertussen heeft Gouverneur Lucille George-Wout de 11 Statenleden die dinsdag de vergadering hebben gehouden, opgeroepen om over de situatie te komen praten. De Gouverneur kan echter niet veel doen, aldus premier Koeiman, omdat de bewuste vergadering illegaal was.

Bron: NoticiaCla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *