NoticiaCla | KVK weigert bestuurswijziging PDR in te schrijven

Bikker: KVK weigert bestuurswijziging PDR in te schrijven

Bikker: KVK weigert bestuurswijziging PDR in te schrijven

ORANJESTAD – De Kamer van Koophandel (KvK) heeft Alonso Tromp schriftelijk laten weten dat men geen uitvoering kan geven aan zijn verzoek om de bestuurswijziging van de politieke partij Democracia Real in de registers door te voeren.

Dat stelt tenminste de leider van de PDR, Andin Bikker. Hij verzekerde NoticiaCla.com woensdagmiddag dat hij deze informatie had gekregen. Deze nieuwssite heeft zelf de bewuste brief of email niet gezien en heeft ook geen commentaar kunnen krijgen van de nieuwe voorzitter van de KvK, Ernst Mohamed.

INFORMATIE KVK

In een persbericht dat Bikker daarna uitgaf zegt hij te hebben begrepen dat de Kamer al veel eerder mondeling aan Alonso Tromp heeft laten weten niet van plan te zijn om de bestuurswijziging van de PDR door te voeren in de registers van de KvK en dat het hem vrij staat om dit besluit op grond van artikel 16, lid 2, van Handelsregisterverordening bij de rechter aan te vechten. “Omdat meneer Tromp de huidige registratie bij de Kamer van Koophandel wil wijzigen, is het aan hem om naar de rechter te stappen als hij denkt dat hij een zaak heeft. Ik denk echter niet dat hij een zaak heeft,” aldus Bikker in zijn persbericht.

Bikker betreurt het dat er nu mensen zijn die vraagtekens bij dit besluit van de KvK plaatsen. “Zij moeten begrijpen dat de Kamer van Koophandel onpartijdig is en zijn werk doet om de registers te bewaken. In ieder geval is en blijft met het besluit van de Kamer van Koophandel het huidige bestuur van Democracia Real het enige bestuur. Dus het bestuur van de PDR blijft en Statenlid Andin Bikker blijft de leider van de partij die hij in 2004 heeft opgericht.”

COMMISSIE VAN GOEDE DIENSTEN

Een groep van wederzijdse vrienden heeft aangeboden om door middel van een commissie van goede diensten te proberen de interne dialoog op te starten. Bikker wil daar als er belangstelling voor is en op basis van goede trouw aan mee werken. “Ik betreur het dat meneer Tromp voor de weg van onenigheid heeft gekozen en nooit contact met mij heeft gezocht, ondanks dat wij elkaar van kleins af aan kennen en ik hem nog voor de kerst nog heb uitgenodigd om samen te komen,” besluit het Statenlid.

Bron: NoticiaCla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *