NoticiaCla | Lopez Tromp: Ik blijf bij besluit tot onafhankelijk Statenlid!

Statenvoorzitter Marisol Lopez-Tromp

Statenvoorzitter Marisol Lopez-Tromp blijft bij besluit

ORANJESTAD – Marisol Lopez-Tromp gaat niet van gedachten veranderen. Haar besluit om uit de AVP te stappen en (alweer) onafhankelijk Statenlid te worden, blijft overeind.

De Statenvoorzitter heeft dit donderdagmiddag aan NoticiaCla.com in het radionieuwsprogramma ‘noticiacla-merdia’ via Power FM bevestigd. Ze vertelde ook dat zij de dag van de bewuste aankondiging met partijleider Mike Eman heeft gesproken, maar dat hij haar niet van opvatting kon laten veranderen. Dat houdt niet in dat zij niet zou willen praten, maar niet over haar besluit, aldus Lopez-Tromp. Donderdagochtend is Lopez-Tromp zonder problemen aan het werk gegaan.

GESPREKKEN GAAN DOOR

“Ik heb een besluit genomen en daar had ik mijn redenen voor,” aldus Lopez. Het gesprek met Eman betrof meer een uitleg hoe zij tot het besluit was gekomen. Verder staat het besluit zelf vast: een “status quo”, in de woorden van Lopez-Tromp. Een en ander neemt volgens haar niet weg dat zij niet bereid zou zijn met Eman en met anderen gesprekken te voeren – over dit thema of andere onderwerpen. Zo heeft zij inmiddels met de drie fracties gesproken over de verzelfstandiging van het parlement, een onderwerp dat door alledrie de fracties wordt gesteund. Het werk als Statenlid gaat gewoon door, aldus Lopez-Tromp, “Daarin is niets veranderd.”

NIET MET RENE HERDE GESPROKEN

Rene Herde heeft zij niet meer gezien, aldus Lopez-Tromp. Ze betreurt en veroordeelt de manier waarop Herde problemen via de media uitcommuniceert: “Wat hij als fractievoorzitter naar buiten brengt heeft hij niet met mijzelf besproken. Ik ga niet via de pers met hem of met anderen communiceren.” Naast dat zij met de partijleider heeft gesproken, heeft zij door middel van een persconferentie haar besluit bekend gemaakt en toegelicht. “Juist het feit dat hij ervoor heeft gekozen om met de pers te praten en niet met mij en mijn kant van het verhaal aan te horen, heeft mede bijgedragen aan wat er is gebeurd.

Bron: NoticiaCla

Een Reactie op “NoticiaCla | Lopez Tromp: Ik blijf bij besluit tot onafhankelijk Statenlid!

  1. We moeten wel toegeven dat Marisol Lopez met stemverheffing tegen de heer Rene Herde heeft gesproken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *