NoticiaCla | Maatregelen na twee incidenten marinierskazerne Aruba

Maatregelen na twee incidenten marinierskazerne Aruba

Maatregelen na twee incidenten marinierskazerne Aruba

ORANJESTAD/DEN HAAG – Defensie Nederland heeft maatregelen genomen na twee incidenten waar de Marinierskazerne op Aruba betrokken is. Twee berichten uit het Nederlands Dagblad De Telegraaf hierover zijn door het Ministerie van Defensie bevestigd aan NoticiaCla.com.

Het eerste bericht betreft corruptie bij het Bureau Huisvesting en het tweede betreft het misbruik maken door mariniers van het proces van het verkrijgen van woontoelagen. Voor allebei situaties heeft de Nederlandse Defensie actie genomen, aldus woordvoerder Maartje van der Maas aan deze website.

CORRUPTIE BIJ HUURWONINGEN

In de eerste zaak gaat het om de chef Bureau Huisvesting van de Marinierskazerne, die verantwoordelijk is voor de woningtoewijzing aan de Nederlandse militairen op Aruba, die in ruil voor het leveren van huurders (militairen) systematisch een percentage van de maandelijkse huuropbrengst opstreek. “De sergeant-majoor Richard van der H. (37) is geschorst en er is een onderzoek tegen hem gestart. In het belang van het onderzoek kan Defensie geen verdere uitspraken over deze zaak doen.”

TOELAGE

De tweede kwestie betreft een vergoeding in de woonlasten die mariniers krijgen als zij samenwonen. De mariniers krijgen van Defensie een hogere toelage als zij een samenlevingscontract kunnen laten zien. Het verhaal gaat volgens De Telegraaf dat militairen zich voordoen als homoseksueel en een ‘partnerschap’ aangaan met een andere man, vaak een Arubaan: “Zodra de diensttermijn op het eiland erop zit en de militair terugkeert naar Nederland, wordt het contract weer ontbonden en staat de militair niet meer te boek als homo.”

De woordvoerder van de Nederlandse Defensie heeft aan NoticiaCla.com verklaard dat tot voor kort het proces van toekenning gecentraliseerd en gedigitaliseerd ging en dat daardoor verzoeken automatisch werd goedgekeurd. “Dat proces is onlangs gewijzigd. Verzoeken van militairen die in Caribisch Nederland woonachtig zijn voor een hogere toelage omdat ze samenwonen, worden niet meer automatisch afgedaan, maar worden nu individueel inhoudelijk beoordeeld,” verzekerde de woordvoerder aan NoticiaCla.com, “Als blijkt dat er geen sprake is van een duurzame relatie maar dat het alleen maar gaat om een hogere woontoelage te krijgen, dan wordt het verzoek afgewezen.”

Bron: NoticiaCla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *