NoticiaCla | Marisol Lopez-Tromp en Chris Dammers doen aangifte tegen elkaar

Statenvoorzitter Marisol Lopez-Tromp

Statenvoorzitter Marisol Lopez-Tromp

ORANJESTAD – Statenvoorzitter Marisol Lopez-Tromp heeft vanochtend aangifte gedaan tegen de Vice-voorzitter van de Staten, Chris Dammers en Dammers later ook, maar tegen Lopez-Tromp. De aangiftes zijn gedaan bij de recherche.

In een verklaring aan NoticiaCla.com zegt Lopez: ‘Chris heeft mij een klap in mijn gezicht, tegen mijn kaak gegeven toen ik hem erop aansprak dat hij de post voor dienstreizen op de begroting overschrijdt, voor een reis die niet op de agenda staat of is begroot.’ Na de aangifte zal Lopez-Tromp met een meer uigebreide verklaring komen. Dammers heeft nog niet gereageerd op een verzoek van NoticiaCla.com voor een reactie.

WAT ER IS GEBEURD

Al eerder berichtte NoticiaCla.com dat het vanochtend in de vergaderzaal van de Staten uit de hand is gelopen, toen, volgens informatie die NoticiaCla.com in eerste instantie had verkregen,  vice-voorzitter Chris Dammer de Statenvoorzitter een klap in het gezicht gaf. Op een video-opname is te zien en te horen hoe Lopez-Tromp met verheven stem Chris Dammers aanspreekt, terwijl ondertussen haar echtgenoot (Edsel Lopez) binnenkomt en zich met grove bewoordingen tot Dammers richt.

DE FEITEN

Volgens de videobeelden waar NoticiaCla.com over beschikt, heeft Dammers een aantal klappen uitgedeeld aan Lopez-Tromp. Op andere beelden is te zien hoe Lopez-Tromp Dammers wegduwt, waarna Dammers haar een klap in het gezicht geeft. De videobeelden tonen hoe Lopez-Tromp met verheven stem aanspreekt, terwijl beiden in het midden van de vergaderzaal van het parlement staan. Ook is te zien hoe de echtgenoot van Lopez-Tromp de vergaderzaal binnenkomt en Dammers met harde stem aanspreekt. Nadere berichtgeving over dit incident volgt.

Bekijk de videobeelden hier.

Bron: NoticiaCla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *