NoticiaCla | Meer arrestaties dan vorig jaar tijdens grote carnavalsparade

Meer arrestaties dan vorig jaar tijdens grote carnavalsparade

ORANJESTAD – Dit jaar is het aantal aanhoudingen gedurende en na afloop van de grote carnavalsparade in Oranjestad ten opzichte van vorig jaar bijna verdubbeld, van 25 naar 41.

Dit heeft de waarnemend politiewoordvoerder Liliana Rasmijn zondagavond bevestigd.

Het Korps Politie had voor dit evenement 255 functionarissen ingezet, afkomstig van de verschillende secties: de geuniformeerde dienst, ME, K9, Flex team, Bike team, recherche (voor de lik-op-stuk-aanpak), de politieopleidingsschool, administratief personeel, de commando kamer, SBV en STC.

De parade kreeg om precies 11 uur het startsein van de politie en de SMAC. Er deden 10 groepen mee en de last lap telde zo’n 2430 deelnemers. De eerste groep bereikte om 17.30 uur het eindpunt en de last lap arriveerde om 19.00 uur bij het eindpunt, de rotonde bij Wendy’s.

Er zijn 41 personen gearresteerd, een duidelijke toename vergeleken met vorig jaar, toen het er 25 waren. De aanhoudingen hadden vooral betrekking op vechtpartijen, openbaar dronkenschap en het niet opvolgen van bevelen van de politie.

De verkeerscontroles door de motor unit vonden voor, tijdens en na de parade plaats en hier zijn aanhoudingen verricht wegens dronkenschap achter het stuur.

Bron: NoticiaCla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *