NoticiaCla | Minister Paul Croes na 6 weken weer in het openbaar

Verdachte minister AVP held: “Met veel emotie in mijn hart wil ik iedereen bedanken voor een unieke en onvergetelijke ontvangst, die alleen een partij aan zijn leden kan geven en een warme reactie die alleen door een verenigd volk kan worden gegeven!”

SAN NICOLAS – Bijna 7 weken nadat het openbaar ministerie bekend maakte dat minister Paul Croes verdachte is van fraude en corruptie, is de bewindsman weer in het openbaar verschenen.

Hij was zaterdagavond aanwezig bij de viering van de verjaardag van minister Mike de Meza, in het partijhuis van de AVP in San Nicolas. “Minister Paul Croes is omringd door familie en vrienden zijn collega-minister Mike de Meza met zijn verjaardag gaan feliciteren,” vertelde zijn familie aan NoticiaCla.com. Dit portaal heeft begrepen dat het hier om een spontane actie ging.

MOEILIJK MOMENT

Volgens de familie was het heel moeilijk voor Croes om weer in het openbaar te verschijnen en te doen of er niets aan de hand is, “want de realiteit is anders. Niet vergeten moet worden dat de impact van de situatie heel groot was en is op hem en op zijn familie,” aldus enkele familieleden in een verklaring aan dit portaal.

VERRASSING

Zaterdagavond is Paul Croes dan toch spontaan naar San Nicolaas gegaan, vergezeld van een groep vrienden en familie, om zijn collega’s te bezoeken. De ontvangst die hij daar kreeg was voor hem een grote verrassing. Deze nieuwssite heeft begrepen dat er uit alle hoeken veel gevoelens, omhelzingen en steunbetuigingen waren voor de jonge minister. Op zijn Facebook-pagina heeft de minister iedereen die hem heeft vergezeld en zo hartelijk heeft ontvangen bedankt: “Met veel emotie in mijn hart wil ik iedereen bedanken voor een unieke en onvergetelijke ontvangst, die alleen een partij aan zijn leden kan geven en een warme reactie die alleen door een verenigd volk kan worden gegeven!” was de boodschap op Facebook.

NOG GEEN INFORMATIE

Croes is in afwachting van het onderzoek dat tegen hem is ingesteld nog steeds ‘inactief’. NoticiaCla.com heeft begrepen dat de minister zelf niet op de hoogte is wat de volgende stappen van het openbaar ministerie zullen zijn. Er was hem beloofd dat hij binnen vier weken meer informatie zou krijgen, maar dat is nog niet gebeurd. Behalve het verjaardagsbezoek is de minister niet in het openbaar verschenen. Wel heeft hij laten weten dat hij verschillende keren naar Curaçao is geweest, om daar met zijn advocate Marije Vaders te praten.

Voor wat betreft de juridische stappen in verband met zijn functioneren als minister heeft dit portaal begrepen dat er gewerkt wordt aan een wet die dit zou moeten regelen. Niet duidelijk is waar dit ‘concept’ op dit moment is. Ook is niet duidelijk of Croes nog alle bevoegdheden als minister heeft en degene is die zijn handtekening onder alle stukken van zijn ministerie zet, hoewel minister Bermudez (en op dit moment Richard Arends) hem ‘vervangt’.

DE ZAAK

Ruim 6 weken geleden (28 maart) maakte het openbaar ministerie bekend dat de Minister van Sociale Zaken, Jeugd en Arbeid en enkele van zijn medewerkers worden verdacht van ambtelijke corruptie. De minister wordt er van verdacht steekpenningen te hebben aangenomen, beloften te hebben gedaan en diensten te hebben geleverd in verband met het afgeven van werkvergunningen aan buitenlanders. Hoofdofficier Erick Olthof heeft destijds via een persconferentie bekend gemaakt dat er een strafrechtelijk onderzoek was gestart en dat bij verschillende huiszoekingen een grote hoeveelheid administratieve bescheiden en gegevensdragers in beslag is genomen. De komende periode zal het openbaar ministerie met de nodige bewijzen komen om de verdachten strafrechtelijk te kunnen vervolgen. Lukt dat niet, dan moet de zaak geseponeerd worden.

Bron: NoticiaCla

3 Reacties op “NoticiaCla | Minister Paul Croes na 6 weken weer in het openbaar

  1. Renée van Aller

    In het NRC stond op 15 mei 2017 een interessant artikel van Annette Toonen over bestuurders die een scheve schaats reden. Veelal burgemeester met een onevenredig aantal scheve VVD schaatsers. De hoogleraren Hoogers en Douwe Jan Elzinga vinden dat een tweede kans moeten kunnen. Commissaris Bijleveld wijst op de taak van de overheid als werkgever – opgestapte burgemeesters krijgen wachtgeld. „Wij zijn er om ze weer aan het werk te helpen.” Ze hebben geleerd van hun fouten. Dus worden wijd en zijd deze door de wol geverfde en ervaren bestuurders als tweede kans bestuurders ingezet. Cornielje in Gelderland en Ank Bijleveld in Overijssel – zijn stellig: burgemeesters die fouten hebben gemaakt, kunnen in het ambt terugkeren. „Iemand die leert van zijn fouten, is misschien wel waardevoller dan iemand die nooit een fout maakt”, zegt Bijleveld. Ook volgt uit dat artikel dat als men maar genoeg politieke steun krijgt, men met bijna alles wegkomt. Nu moet die steun niet komen van de collega’s, maar van het controle-instituut, het parlement. Dat werkt niet, dus binnenkort is minister Croes op een nieuwe post, kakelvers en brandschoon. Dank zij dat hij politieke steun heeft, ook al is het de verkeerde. U en ik krijgen een aanzienlijk mindere behandeling, bij het rijden van een scheve schaatsen. Onderscheid moet er zijn. Ernstige fouten van hoge heren worden met de mantel der liefde bedekt, want het doet afbreuk aan de partij. Maakt men geen deel uit van de old boys netwerk, dan zijn de vooruitzichten niet fleurig. Renée van Aller&John de Vries

  2. ArubaObserver

    Op Aruba is alles mogelijk !! Als je maar bij de juiste politieke partij hoort. Waar ik me enorm aan erger is, mensen hebben al hun normen en waarde ergens aan de kapstok hangen. Maar begrijpelijk, als bewindslieden zelf geen enkele zelfrespect , normen en waarde en de goede voorbeeld meer kunnen aan tonen, wat verwacht je van het volk. Ipv dat minister Croes zijn ministerschap in levert , kiest hij voor een betaalde non-actief (vakantie vieren) en feestje vieren! En op deze soort gasten moet het volk straks gaan stemmen?? En wat OM betreft kunnen ze de pot op , zijn toch stelletjes malloten.

  3. Renée van Aller

    Het zal wel aan ons liggen, maar hoe kan dit? Heeft het OM opdracht gekregen niet meer te vervolgen? Is de bewindsman onschuldig? Is hij schoon gewassen in schoon water of vuil water? “Giambo biew a bolbe na wea” of “Tur cos a para na aros di koko”. Renée van Aller&John de Vries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *