NoticiaCla | NGOs willen dat overheid project Isla di Oro staakt

NGOs willen dat overheid project Isla di Oro staakt

NGOs willen dat overheid project Isla di Oro staakt

ORANJESTAD – Een groep van vijf NGOs (non-gouvernementele organisaties) hebben in mei bij de overheid protest aangetekend tegen het voorgenomen hotelproject te Isla di Oro, bekend als [email protected] di Oro en heeft verzocht het project te staken.

De projectontwikkelaar is ook van het protest op de hoogte gesteld. NoticiaCla.com beschikt over een serie emailberichten tussen de drie partijen waaruit blijkt van een groot meningsverschil over het project.

PROJECT STOPPEN

In maart 2015 heeft de overheid aan NoticiaCla.com bevestigd dat het project was ‘goedgekeurd’ en kon rekenen op de steun van de overheid. De NGOs die nu het protest hebben aangetekend zijn de Aruba Marine Mammal Foundation, Turtugaaruba, de Aruba Marine Park Foundation, de Aruba Reef Care Foundation en de Aruba Birdlife Conservation. De projectontwikkelaar heeft inmiddels laten weten bereid te zijn met de bezorgde NGOs aan tafel te zitten. Van de zijde van de NGOs heeft men laten weten niet geinteresseerd te zijn in een gesprek. Men wil simpelweg dat het project wordt gestaakt, vanwege de schade die het zal aanbrengen aan de natuur ter plaatse, maar vooral ook omdat het gebied onderdeel is van de 16 zones die bij unanieme motie van het parlement zijn aangewezen als beschermd natuurgebied.

VERTRAGING

Enkele maanden geleden heeft de projectontwikkelaar aan NoticiaCla.com bericht dat het project vertraging heeft opgelopen, omdat de noodzakelijke wijziging van het  ROP (Ruimtelijk ontwikkelingsplan) nog niet rond is. Zolang het ROP niet is gewijzigd, kan niet met het project worden gestart. Hij zei dit te betreuren, nu men in Jamaica in de startblokken staat met een soortgelijk project en Aruba de primeur had moeten worden. Vorig jaar april nog heeft NoticiaCla.com een uitgebreide toelichting gekregen op het project en op hoe met men de mogelijke ecologische problemen zou omgaan waar de NGOs nu tegen protesteren.

Bron: NoticiaCla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *