NoticiaCla | Oduber: Tevreden met presentatie CBA-rapport over ‘all inclusive”

Oduber: Tevreden met presentatie CBA-rapport over ‘all inclusive”

Oduber: Tevreden met presentatie CBA-rapport over ‘all inclusive”

ORANJESTAD – Vier maanden nadat de wetswijziging inzake het ‘all-inclusive-aanbod bij de Staten is ingediend, wordt het nu komende vrijdag behandeld. In dit verband heeft de Centrale Bank van Aruba (CBA) een presentatie gegeven aan minister Otmar Oduber.

De fracties van zowel de MEP en de AVP hadden de Centrale Bank gevraagd een rapport op te stellen en een onderzoek te doen naar het wetsvoorstel en de impact die het zal hebben op de economie. Oduber heeft de Centrale Bank bedankt dat zij in een korte tijd in staat zijn geweest om een aantal referentiepunten te formuleren waarmee de diverse conclusies uit de verschillende beschikbare rapporten kunnen worden beoordeeld. Zo hebben de World Tourism Organisation en PWC inmiddels rapporten uitgebracht over het onderwerp ‘all-inclusive’ en heeft ook de ATA verschillende lokale rapporten op laten maken. Niet gedetailleerd, maar op een globale manier worden de effecten getoond voor de economie op het moment dat het ‘all inclusive’-aanbod toeneemt.

Volgens Oduber zijn de bevindingen van de Centrale Bank in lijn met die van het PWC en andere rapporten. “Er kan geen discussie meer zijn over de financiële inpact van een toerist die in een ‘all inclusive’ kamer blijft. Die is namelijk aanmerkelijk minder dan die van een toerist die volgens EP (European Plan, met alleen ontbijt) in Aruba verblijft. Dit is nu aangetoond met cijfers en aangepast voor de Arubaanse situatie,” stelt Oduber.

RAPPORT IN LIJN MET PWC

De analyses in het rapport van het CBA komen volgens Oduber voor 95% overeen met die van het PWC. De Centrale Bank zal deze bevindingen publiceren en de minister hoopt dat dit nog voor vrijdag, als het wetsvoorstel wordt behandeld in de Staten, zal gebeuren.

RAPPORTEN VERGELIJKEN

Vrijdag tijdens de behandeling in de Staten van het wetsvoorstel inzake de regulering van het ‘all inclusive’-aanbod, kunnen de Statenleden de verschillende rapporten met elkaar vergelijken en concluderen dat de conclusies bijna identiek zijn en zien wat de zwakke en sterke punten zijn van een toeristenindustrie die afhankelijk is van ‘all inclusive’-aanbod”, aldus de minister.

Bron: NoticiaCla

Een Reactie op “NoticiaCla | Oduber: Tevreden met presentatie CBA-rapport over ‘all inclusive”

  1. Wat doet de foto van Norbert George boven dit artikel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *