NoticiaCla | Opnieuw schadevergoedingszaak tegen Aruba over schietpartij

Opnieuw schadevergoedingszaak tegen Aruba over schietpartij

ORANJESTAD – Nadat zeven maanden eerder de nabestaanden van het andere slachtoffer (Alcides Peralta) van de schietpartij vijf jaar geleden bij Renaissance een schadevergoedingszaak hebben gevoerd, is donderdag een tweede zaak aangespannen.

Nu betreft het de nabestaanden van het tweede slachtoffer, Benjamin Castro, die een schadevergoeding van 300.000 florin eisen. In beide zaken stellen de nabestaanden dat zij hun kostwinner zijn verloren en daarom schadevergoeding nodig hebben. Richie Kock, advocaat van de nabestaanden van Castro heeft donderdagmiddag aan NoticiaCla.com bevstigd dat er een zaak is ingediend, maar kon nog geen behandelingsdatum aangeven.

SCHIETPARTIJ

De bewuste schietpartij vond vijf jaar geleden, op 22 februari 2012 plaats bij de Renaissance Marketplace. Twee personen van Latijns-Amerikaanse afkomst verloren het leven toen de politie de auto beschoot waar zij op dat moment, laat in de ochtend, in zaten. In een civiele procedure heeft de rechter enige tijd geleden al uitgemaakt dat de politie fout had gehandeld en dat het Land Aruba verantwoordelijk en aansprakelijk is voor de dood van beide personen. De nabestaanden van Peralta hebben het Land Aruba vorig jaar juli al voor de rechter gedaagd in een schadevergoedingszaak en hebben in oktober van hetzelfde jaar een flink bedrag toegekend gekregen.

NIEUWE ZAAK

In de zaak van afgelopen donderdag eist de familie van het andere slachtoffer, Benjamin Castro, een bedrag van 300.000 florin van het Land. Volgens de nabestaanden hebben zij dit bedrag nodig voor hun levensonderhoud, nu hun kostwinner er niet meer is.

De foto is afkomstig van Youtube.

Bron: NoticiaCla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *