NoticiaCla | Panama papers onthullen diverse adressen van bedrijven op Aruba

Panama papers onthullen diverse adressen van bedrijven op Aruba

Panama papers onthullen diverse adressen van bedrijven op Aruba

ORANJESTAD – In de documenten, bekend als de Panama Papers, komen maar liefst 19 adressen en 4 offshore entiteiten voor en 5 op Aruba geregistreerde bedrijven die deze beheren.

Sommige adressen komen meer dan eens voor, wat betekent dat meerdere bedrijven op één adres geregistreerd staan. Het is niet bekend of deze bedrijven, omdat ze voorkomen in de Panama Papers, zich automatisch schuldig hebben gemaakt aan illegale praktijken. Er zijn bedrijven bij die volledig legaal opereren terwijl anderen op deze manier de belasting proberen te ontduiken.

Sommige bedrijven staan geregistreerd op een Arubaans adres, maar zijn fysiek niet op het eiland gevestigd. De groep internationale journalisten die de namen bekend maakten, hebben van te voren laten weten geen namen van personen, noch bankrekeningnummers vrij te zullen geven. Maar in het geval van Aruba is het gemakkelijk om via het register van de Kamer van Koophandel te achterhalen wie de personen zijn achter deze bedrijven.

ONTHULLING AANGEKONDIGD

Zoals eerder aangekondigd zou een groep internationale journalisten vandaag, maandag, om 2 uur de inhoud van de Panama Papers bekendmaken waarbij duizenden documenten met confidentiële informatie van zakenlieden, bewindslieden en anderen, die middels het Panamese kantoor Mossack Fonseca cruciale informatie geheim wilden houden, openbaar zouden worden gemaakt.

Wat deze aankondiging interessant maakt is het feit dat Aruba ook wordt genoemd en kan worden achterhaald wie zich schuldig maken aan het achterhouden van cruciale financiële informatie. Het hoeft niet zo te zijn dat men illegaal bezig is geweest. De documenten wijzen uit dat er hoogstwaarschijnlijk juist een legale weg is bewandeld om illegaal verkregen geld te verbergen of om de belasting te ontduiken.

Bron: NoticiaCla

2 Reacties op “NoticiaCla | Panama papers onthullen diverse adressen van bedrijven op Aruba

  1. Dino, in de tekst boven staat een blauw onderstreept zinsdeel. Dat heet een link. Als je daar op klikt, dan hocus pocus pas, zie je alle adressen.

  2. Gewoon namen en adressen noemen en niet zo maar aantallen. Daar hebben wij niets aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *