NoticiaCla | Parlement plaatst vraagtekens bij rapport PWC ‘all inclusive’

Parlement plaatst vraagtekens bij rapport PWC ‘all inclusive’

Parlement plaatst vraagtekens bij rapport PWC ‘all inclusive’

ORANJESTAD – Het rapport van  PriceWaterhouseCoopers (PWC) over het thema ‘all inclusive’ was de eerste kwestie die aan de orde werd gesteld bij de lang verwachte vergadering in het parlement over het wetsontwerp te regulering van het ‘all inclusive’-verblijf in Aruba.

Of het rapport nu wel of niet bestaat, vormde de eerste confrontatie tussen de minister van Toerisme, Otmar Oduber en de oppositie in de Staten. “Ik kan geen rapport geven wat niet bestaat,” zei Oduber naar aanleiding van een vraag van Statenvoorzitter Marisol Lopez-Tromp. “De minister heeft publiekelijk naar het rapport verwezen,” stelde Statenlid Adi Thijsen. De publieke tribune was vanochtend goed bezet bij de aanvang van de openbare vergadering.

VERZOEK OM DOCUMENTEN

Volgens Statenvoorzitter Lopez-Tromp hebben twee fractieleiders om documenten verzocht waarvan werd gezegd dat ze nog in conceptvorm waren, maar waar in bepaalde stukken wel naar wordt verwezen. “Zij vroegen om die betreffende documenten, en de minister zegt nu dat die stukken niet bestaan. De essentie van een punt van orde is dat Statenleden om stukken kunnen vragen en dat zij die dan in hun bezit of ter inzage krijgen,” verduidelijkt Lopez, “Daar gaat het om, of het nu een concept is of niet, of de Staten die informatie kunnen inzien.” Minister Oduber stelde echter dat het nog geen officieel document is.

VERGADERING

 De vergadering gaat vandaag nog door. Verschillende Statenleden zullen het woord voeren en vragen stellen aan de minister, die deze dan dient te beantwoorden. Het ziet er naar uit dat de vergaderuing vandaag wordt afgerond en dat er gestemd kan worden.

Bron: NoticiaCla

Een Reactie op “NoticiaCla | Parlement plaatst vraagtekens bij rapport PWC ‘all inclusive’

 1. Doet me herinneren aan het verzoek van een stagiaire “waar is de brief van meneer X”
  Hij kreeg als antwoord: “die brief zit in de map met zoekgeraakte correspondentie.”

  Op zijn volgende vraag: “waar kan ik die map vinden?”
  Het antwoord: in het archief bij de andere zoekgeraakte correspondentie.

  Vervolgens ging hij naar het archief. Toen hij zijn vraag stelde: mag ik de map met zoekgeraakte correspondentie van meneer X? Kwam de archiefbeheerder niet meer bij van het lachen.

  Op Aruba kun je altijd lachen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *