NoticiaCla | Plasterk ontmoet Eman volgende week weer op Aruba

Eerste keer na polemiek rondom benoeming Gouverneur

DEN HAAG – Volgende week woensdag hebben premier Eman en de minister van Koninkrijksrelaties, Ronald Plasterk weer een persoonlijke ontmoeting op Aruba.

Het is de eerste keer dat zij elkaar persoonlijk treffen sinds zij elkaar vorig jaar in Nederland spraken in verband met de polemiek die was ontstaan over de benoeming van Alfonso Boekhoudt als nieuwe Gouverneur van Aruba. NoticiaCla.com heeft uit betrouwbare bronnen vernomen dat behalve een ‘handdruk’ bij de viering vorige maand van Dia di Betico en recentelijk bij de Universidad di Aruba, Gouverneur Boekhoudt en premier Eman elkaar niet hebben ontmoet en dat zij evenmin officieel met elkaar hebben vergaderd. Dit laatste kon NoticiaCla.com echter niet bevestigd krijgen, omdat het Kabinet van de Gouverneur hier geen mededelingen over doet. Als het inderdaad klopt dat beiden elkaar nog niet hebben ontmoet, is dit een curieuze kwestie, want volgens de regels horen ze elke week een officieel overleg met elkaar te voeren.

De Nederlandse bewindsman zal tijdens zijn korte bezoek van twee dagen ook met de Gouverneur en met minister van Financiën, Angel Bermudez praten. Dit zal de eerste keer zijn dat Plasterk en Bermudez elkaar in de ogen zullen kijken, sinds Plasterk de kandidatuur van Bermudez voor Gouverneur heeft afgewezen. De bijeenkomst staat in het teken van de openbare financiën en het CAft, dus wat dat betreft zijn er geen problemen te verwachten.

ANDERE VERGADERINGEN

Naast gesprekken met Arubaanse bewindslieden zal Plasterk een onderhoud hebben met de premier van Sint Maarten, Wiliam Marlin, naar aanleiding waarvan besloten zal worden of dat land opnieuw met een ‘aanwijzing’ te maken krijgt. Reden is dat de regering van Sint Maarten weigert mee te werken aan de instelling van een zogenaamde ‘integriteitskamer’. Plasterk heeft al laten weten dat hij geen andere uitweg ziet dan de Koninkrijksregering te adviseren om met aan ‘aanwijzing’ te komen, als Sint Maarten blijft volharden in zijn weigering. Het komende gesprek is een laatste poging van Plasterk om Sint Maarten van gedachten te doen veranderen.

VERGADERING MET PREMIER KOEIMAN

Dinsdag praat Plasterk met de demissionaire premier van Curaçao, Hensley Koeiman, over de politiek confuse, maar interessante situatie dit daar de laatste dagen speelt. Zoals bekend is heeft het Parlement vorige week vier ministers naar huis gestuurd en de twee tresterende ministers gevraagd aan te blijven, (die nu samen 9 portefeuilles moeten beheren), in afwachting van een gesprek komende week met Gouverneur Lucille George-Wout.

Foto: Plasterk en Eman tijdens Sail Aruba in mei 2015 (archief NoticiaCla.com)

Bron: NoticiaCla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *