NoticiaCla | Ponson: Bescherming 16 gebieden mist wettige onderbouwing

Rainbow Warriors: goedkope AVP stunt in het verkiezingsjaar 2017

ORANJESTAD – Bescherming 16 gebieden mist wettige onderbouwing en is goedkope AVP stunt in verkiezingsjaar. Zo reageert de voorzitter van de NGO Rainbow Warriors Milton Ponson.

De aankondiging van Greg Peterson, voorzitter van Stichting Aruba Birdlife Conservation dat premier Mike Eman hem persoonlijk heeft verteld dat de motie aangenomen in 2013 voor de bescherming van 16 gebieden in 2017 tot wet zal worden gemaakt is een goedkope AVP stunt in het verkiezingsjaar 2017, aldus Ponson.

De motie die unaniem werd aangenomen kan niet in wet worden omgezet om juridische redenen, volgens Ponson, die alles van doen hebben met de wettelijke uitvoerbaarheid daarvan bij het ontbreken van een Raamwet Milieu op Aruba, een negatief advies van Directie Natuur en Milieu daarvoor en het feit dat op Aruba de wijze waarop natuurgebieden bescherming kunnen krijgen getoetst dient te worden aan criteria vastgelegd in de Landsverordening Natuurbescherming en van toepassing zijnde internationale verdragen.

Volgens Ponson is het triest te constateren dat alle 21 Statenleden die de motie aannamen in 2013 in  feite niet begrijpen hoe natuur en milieuwetgeving en wetgeving in het algemeen gemaakt en uitgevoerd dient te worden conform internationale verdragen. Van de  huidige 16 voorgestelde gebieden voldoet een groot aantal niet aan criteria om beschermde natuurgebieden te worden.

Daarnaast is het uiterst dubieus om al deze gebieden onder toezicht te plaatsen van Fundacion Parke Nacional Arikok, een stichting die niet transparant is en waarvan toevallig de voorzitter eveneens Greg Peterson is.

Begin 2017 zal Rainbow Warriors International uitvoerig verslag doen van de natuur en milieucorruptie binnen de NGOs op Aruba en de NGO’s ontmaskeren die de AVP regering op haar wenken bedienen en het publiek op Aruba voor de gek houden, inclusief met petities en brieven getekend door buitenlandse wetenschappers die verkeerd zijn ingelicht door Greg Peterson.

Bron: NoticiaCla

Een Reactie op “NoticiaCla | Ponson: Bescherming 16 gebieden mist wettige onderbouwing

  1. Renée van Aller

    Inderdaad was de aankondiging van ‘bescherming’ natuurgebieden een verpletterende verrassing. Wij meenden dat het mogelijk ook een verkiezingsstunt was. Waarom? Omdat de Arubaanse overheid het milieu nog nooit beschermd heeft en dat ook niet van plan is. Zelfs de Hinderverordening wordt nauwelijks gehandhaafd. Parkietenbos is de ultieme en structurele eilandvernietiging door vergiftiging. En dan al het gevaarlijk losjes begraven afval onder ‘schoon’ zand (bijvoorbeeld sportpark Juburibari). Verder is radioactief afval opgeslagen door de groene regering zo’n 20 jaar geleden, in nu wellicht lekkende vaten. Over het hele eiland zijn toxische stoffen gedumpt die schadelijk zijn voor de gezondheid, het decennia gedumpte afval van de raffinaderij, zoals asbest en verder onuitsprekelijke gevaarlijke stoffen. En niet te vergeten grondvervuiling van garages onder de boom, van restaurants, beerpuntten en waterzuivering. Als basismilieubescherming werd ingevoerd, zou dat veel beter zijn dan ongebreidelde bouw van nieuwe soorten hotels en verdere vervuiling. Gokje wagen? Na de verkiezingen horen we nooit meer wat van natuurbescherming. Want waarom is dat uitgesteld tot 2017? Het had al 50 jaar eerder moeten worden ingevoerd. Verplicht! Happy New Year voor een schone overheid, die in feite de grote vervuiler is. Zoals alle regeringen vóór deze. Renée van Aller&John de Vries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *