NoticiaCla | Portefeuille Paul Croes officieel overgedragen aan Angel Bermudez

Portefeuille Paul Croes officieel overgedragen aan Angel Bermudez

ORANJESTAD – Gouverneur Alfonso Boekhoudt heeft de portefeuille van minister Paul Croes officieel overgedragen aan minister Angel Bermudez. NoticiaCla.com heeft bevestigd gekregen dat dit recent is gebeurd (12 mei jl.).

Dit betekent dat Croes geen portefeuille meer heeft en ook geen verantwoordelijkheden en bevoegdheden, maar dat hij zijn ministerspositie en –salaris behoudt. Begrepen is dat hiervoor zelfs de Landsverordening Instelling Ministeries (LIM) niet gewijzigd hoefde te worden. Minister Bermudez heeft vandaag, tijdens een persconferentie over een ander onderwerp, de overdracht bevestigd. Paul Croes is hierdoor een minister zonder portefeuille. Ondertussen gaat het onderzoek tegen hem door. Begrepen is dat Kabinet Mike Eman II de minister niet heeft willen schorsen, ondanks de nieuwe ontwikkelingen in deze zaak.

NIEUWE ONTWIKKELINGEN IN DE ZAAK PAUL CROES

Wat de zaak betreft is deze week bekend geworden dat de eerste aanhouding is verricht, namelijk van een ‘tussenpersoon’, die wordt verdacht actieve ambtelijke omkoping. De aanhouding vond plaats in het kader van het strafrechtelijk onderzoek dat de naam ‘Ibis” kreeg. Het onderzoek is onder meer gericht tegen minister Paul Croes, die wordt verdacht van ambtelijke corruptie, misbruik van functie en mensensmokkel.

De afgelopen dinsdag aangehouden persoon, J.F., werkt als tussenpersoon voor vergunningen. Tussenpersonen, ook wel tramitadores genoemd, maken er hun beroep of bedrijf van om tegen betaling voor vreemdelingen te bemiddelen bij verblijfsvergunningen.

Bron: NoticiaCla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *