NoticiaCla | Premier Eman namens Koninkrijk bij Verenigde Naties

Mike Eman-Verenigde Naties | NoticiaCla

Premier Eman tekende Klimaatverdrag namens het Koninkrijk bij Verenigde Naties

NEW YORK/ORANJESTAD – De Arubaanse minister-president Mike Eman vertegenwoordigt het Koninkrijk der Nederlanden deze week bij de Verenigde Naties. Donderdag hield hij een toespraak voor alle afgevaardigden.

Voorafgaand aan zijn toespraak gaf Eman een uitleg over de vier landen die samen het Koninkrijk vormen en de bijzondere relatie met de drie landen die tegenwoordig deel zijn van Nederland. In zijn toespraak, die gericht was op ‘Agenda 2030’, het thema van de bijeenkomst, ging Eman in op de belangrijkste punten waar de wereld zich aan dient te houden.

SIDS kwetsbaar voor klimaatverandering

Eman richtte zich tot de Voorzitter van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties en zei dat de zogeheten SIDS (Small Island Development States) extra kwetsbaar zijn voor klimaatverandering, extreme weersomstandigheden en verhoging van de zeespiegel. “In 2015 hebben Nederland en UNESCO-IHE een project gelanceerd voor het vergroten van de mogelijkheden van de SIDS om de kwaliteit van waterbeheer te verbeteren en om te gaan met de gevolgen van klimaatsveranderingen. Om ervoor te zorgen dat de SIDS en LDC’s beschikking krijgen over de nodige financiële middelen voor aanpassingen van deze projecten, heeft het Koninkrijk zich ingezet voor de oprichting van de nieuwe multi donor trust fund “WB Water Global Practice”.

Bron: NoticiaCla

2 Reacties op “NoticiaCla | Premier Eman namens Koninkrijk bij Verenigde Naties

  1. “WB Water Global Practice”.

    En natuurlijk wéér: dure conferenties, dure voorzitters en dure tripjes om de eilanden te bezoeken.

  2. Roadrunner

    Beter dan Whiteman, want met de laatste sla je een pleefiguur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *