NoticiaCla | Premiers Aruba en Curaçao ontmoeten elkaar vandaag op Curaçao

http://www.noticiacla.com/news/8297

Premiers Aruba en Curaçao ontmoeten elkaar vandaag op Curaçao | Persbureau

WILLEMSTAD – Het is de bedoeling dat de premier van Aruba, Mike Eman en de premier van Curaçao, Hensley Koeiman, elkaar vandaag op Curaçao ontmoeten.

Niet bekend is of het een formele ontmoeting betreft of dat er sprake is van een informele bijeenkomst. Koeiman heeft de ontmoeting maandagavond aan NoticiaCla.com bevestigd. Hij zei dat hij Eman had gesproken tijdens zijn korte bezoek in verband met de begrafenis van de bankier Lio Capriles. Eman had toen gezegd dat hij vandaag opnieuw voor een begrafenis op Curaçao moest zijn en dat ze elkaar dan konden spreken over gemeenschappelijke thema’s. “Onze landen liggen dicht bij elkaar, vroeger waren wij samen in de Antillen, en we moeten goede banden onderhouden met elkaar en zorgen dat de ABC eilanden samen vooruit gaan,” aldus Koeiman.

SITUATIE CURACAO

Voor wat betreft de situatie op Curaçao verzekerde Koeiman dat er inmiddels meer rust en stabiliteit is. “We hopen dat we vooruit kunnen gaan, nu de overige Statenleden ook de eed hebben afgelegd. Het team is nu compleet.” De Curaçaose premier gaf aan dat het tijd is om aan het werk te gaan, nu de verkiezingen achter de rug is en de regering is gevormd. “We moeten gaan uitvoeren wat we aan de bevolking hebben beloofd. Het is heel belangrijk dat we op die manier het vertrouwen terugbrengen, want de bevolking moet vertrouwen hebben in de politici.” Koeiman zei aan deze nieuwssite dat zij verschil willen uitmaken en laten zien dat wat zij hebben toegezegd, ook echt zullen doen.

Bron: NoticiaCla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *