NoticiaCla | Rapport (ILT) laat niets van Curaçaose luchtvaartautoriteit over

Rapport (ILT) laat niets van Curaçaose luchtvaartautoriteit over

DEN HAAG/WILLEMSTAD – Zowel Inselair Aruba en Inselair International voldoen niet aan essentiële onderdelen van de luchtvaartwetgeving. Het probleem ligt vooral bij de luchtvaartautoriteiten in zowel Curaçao en Aruba, die dit hadden moeten voorkomen, maar die daar niet toe in staat bleken te zijn.

“Bij beide bedrijven is sprake van een te hoog veiligheidsrisico omdat niet aan de in de wetgeving vastgelegde norm wordt voldaan,” concludeert het rapport dat is opgesteld door de Nederlandse Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) over de situatie bij de beide luchtvaartbedrijven en waar NoticiaCla.com de hand op heeft weten te leggen.”De toezichtautoriteiten in zowel Curaçao en Aruba hebben dit niet kunnen voorkomen,” vervolgt het rapport, dat geen spaan heel laat van de luchtvaartautoriteit van Curaçao (CCAA) en dat wat milder is over die van Aruba (DCA).

LUCHTVAARTAUTORITEIT CURAÇAO 

Uit het onderzoek van de ILT komt geen positief beeld naar voren van de Curaçaose Luchtvaartautoriteit (Curaçao Civil Aviation Authority, CCAA). Allereerst is gebleken dat de instelling van de CCAA niet op een wettelijke basis berust. “De wettelijke basis van het toezicht is vastgelegd in decreten en individuele inspecteursmandaten. Onderdelen van de lokale wetgeving voldoet niet aantoonbaar aan de internationaal gesteld normen,” concludeert het rapport, dat vervolgens een groot aantal tekortkomingen van de CCAA schetst, van een business plan dat nog niet is goedgekeurd (en waar het terugbrengen van de CCAA naar FAA gehanteerde keurmerk categorie 1 van afhankelijk is), tot aan het feit dat de meeste inspecteurs op contractbasis werken en beperkte ervaring hebben. Ook de inspecties die de CCAA uitvoert deugen niet.

INSELAIR INTERNATIONAL

De luchtvaartmaatschappij Inselair International voldoet volgens de bevindingen van de ILT niet aan de lokale luchtvaartwetgeving, die sinds oktober 2015 van toepassing is. Het rapport stelt dat recent 45 van de 80 piloten Inselair hebben verlaten. “Tevens zijn er financiële problemen door de externe inhuur van vliegtuigen en een openstaande vordering van 100 M US dollar op Venezuela,” aldus het rapport.

BESTUURLIJKE SITUATIE CURACAO

Ook de bestuurlijke situatie op Curaçao wordt genoemd. “De situatie omtrent de status van de luchtvaartwetgeving is bekend bij het betreffende Ministerie, maar van een herkenbaar handelen om de problematiek op te lossen is geen sprake.” Over de samenwerking tussen de luchtvaartautoriteiten van beide landen stelt het rapport: “De samenwerking tussen CCAA en DCA (Aruba) lijkt beperkt, terwijl dat gezien de gezamenlijke belangen en de wijze waarop Inselair is georganiseerd  meer nadruk zou moeten krijgen’

Bron: NoticiaCla

Naschrift KKC

2017 02 21 Situatie Luchtvaartmaatschappij Insel Air by Black Lion on Scribd

2017 02 21 Situatie Luchtvaartmaatschappij Insel Air Bijlage 1 Ilt Rapportage by Black Lion on Scribd

3 Reacties op “NoticiaCla | Rapport (ILT) laat niets van Curaçaose luchtvaartautoriteit over

  1. En dat kakelt dan men onafhankelijk wil worden, ik lach me dood. Zelfs derde wereld landen hebben hun zaakjes beter voor elkaar. Wat een ongelooflijke afgang.

  2. Alarmerend voor een land dat zo afhankelijk is van de luchtvaart. Maar niet verwonderlijk met politici die hun eigen belang stellen boven het landsbelang en incapabele ambtenaren die hun baan via ‘de kruiwagen’ hebben verkregen.. En wie moet het (weer) oplossen? Die oude kolonisator waar ‘we’ zo graag van af willen.

  3. Voldoende grond om Heerenveen en Lippinkhof te vervolgen.

    En die rare (van der) Kwast in de Heeren die deze lolos Insel Air heeft door laten besturen terwijl zij er een enorme porkeria van gemaakt hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *