NoticiaCla | Tjon: Gevangenbewaarder KIA dinsdag aangehouden

Korrectie Instituut Aruba (KIA)

Korrectie Instituut Aruba (KIA)

ORANJESTAD – Dinsdag is er een gevangenbewaarder van het KIA aangehouden. Dat heeft de directeur van het Korrectie Instituut Aruba (KIA), Rocco Tjon gisteren bevestigd.

NoticiaCla.com beschikte al eerder over dit nieuws. Volgens Tjon is de vrouwelijke cipier aangehouden op verdenking van het binnensmokkelen van goederen. Niet bekend gemaakt is om welke goederen het gaat, hoewel informatie de ronde doet dat het drugs en mobiele telefoons zou betreffen. “De zaak is gisteren gaan rollen en de verdachte is direct gearresteerd,” vertelde Tjon vanochtend aan deze nieuwssite.

GEVOELIG

Voor een cipier is een arrestatie een heikele zaak: hij of zij wordt van gevangenbewaarder iemand die zelf achter de tralies komt. Dat heeft allerlei consequenties, waaronder mogelijke represailles van medegevangenen. Volgens Tjon is het nog niet zover, omdat de bewuste cipier nog in een cel bij de politiewacht zit. “Het is afhankelijk van het onderzoek en de verdere vervolging of betrokkene uiteindelijk in het KIA terecht komt,” aldus Tjon. “Net als bij andere ambtenaren die hier belanden is dat een ‘gevoelige’ zaak en we moeten rekening houden dat we maatregelen treffen om de veiligheid te garanderen,” besloot Tjon.

Bron: NoticiaCla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *