NoticiaCla | Van der Steur: Mensenhandel een van de ergste misdaden

Mensenhandel is het belangrijkste onderwerp voor de Nederlandse minister van Justitie, Ard van der Steur

Justitieminister Ard van der Steur: “Voor mij is er niets ergers dat wanneer iemand niet meer in de gelegenheid is zijn eigen leven te bepalen en daarom beschouw ik dit als een van de ergste vormen van criminaliteit die er bestaat,”

ORANJESTAD – Mensenhandel is het belangrijkste onderwerp voor de Nederlandse minister van Justitie, Ard van der Steur. Dat zei hij tijdens de persconferentie na afloop van de jaarlijkse bijeenkomst van de ministers van Justitie van het Koninkrijk.

“Voor mij is er niets ergers dat wanneer iemand niet meer in de gelegenheid is zijn eigen leven te bepalen en daarom beschouw ik dit als een van de ergste vormen van criminaliteit die er bestaat,” aldus de bewindsman. Hij is blij dat Sint Maarten op het gebied van de bestrijding van mensenhandel een aantal flinke stappen heeft gezet en dat men op Aruba ook goed bezig is.

De bewindsman heeft van zijn korte bezoek aan Aruba gebruik gemaakt om met zijn nieuwe collega’s van Sint Maarten, Raphael Boasman en van Curaçao, Ornelio Martina, kennis te maken. Beiden zijn nog maar pas aangetreden (de minister van Curaçao pas vorige week). De Nederlandse minister bezoekt ook nog Curaçao en Bonaire.

Bron: NoticiaCla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *