NoticiaCla | Van Veen: ‘Al mijn bezittingen zijn weggegooid en mijn honden zijn onterecht afgemaakt’

Van Veen: ‘Al mijn bezittingen zijn weggegooid en mijn honden zijn onterecht afgemaakt’

Gllbert van Veen: ‘Al mijn bezittingen zijn weggegooid en mijn honden zijn onterecht afgemaakt’

ORANJESTAD – Twee weken nadat de politie Gilbert van Veen aanhield wegens verwaarlozing (van zijn moeder), heeft de betreffende eigenaar van een hondenhotel in het bijzijn van zijn advocaat de pers te woord gestaan.

Van Veen bestrijdt alle aanklachten die tegen hem zijn gedaan en wil zijn kant van de medaille uit te leggen, waarbij hij alle gebeurtenissen naging die de afgelopen weken hebben plaatsgevonden. Volgens Van Veen kan hij niet van mishandeling van zijn moeder worden beschuldigd, omdat zowel hij als zijn moeder beiden in dezelfde situatie zaten. Hoewel verschillende honden van hem waren, waren de meeste honden van een Duitse vrouw, bekend onder de naam Kiki, die de honden had ‘gered’ en voor verzorging naar zijn hotel had gebracht.

OORSPRONG HONDENHOTEL

De moeder van Van Veen is in 2008 met een hondenhotel gestart. In 2012 ging het financieel niet goed, waarna er voor een andere aanpak is gekozen en Kiki werd geholpen met haar honden. Hoewel niet duidelijk werd om hoeveel honden het ging en wie de eigenaar was, waren volgens Van Veen zo’n 13 honden die hij op een bepaald deel van zijn terrein hield van hem en die honden waren naar zijn zeggen in een goede conditie. De honden voor op het terrein, waren genezende honden die medische behandeling kregen. Sommigen hadden weliswaar geen vacht, maar hun aandoening was niet meer besmettelijk en de vacht begon weer te groeien. Achter op het terrein bevonden zich de meest zieke honden waarbij wel besmettingsgevaar was en sprake van huidproblemen. Toen de politie op het terrein kwam, zijn alle hekken opengemaakt en hebben de verschillende groepen zich gemengd. Vervolgens heeft de politie alle honden afgemaakt, aldus Van Veen. Twee weken geleden werd echter bekend gemaakt dat de Veterinaire Dienst de honden heeft laten inslapen en niet de politie. Foto met dank aan Canal 22. Text met hulp van BonDia Aruba.

HONDEN IN DE VRIEZER

Ook voor het feit dat er honden in de koelkast en vriezer zijn aangetroffen had Van Veen een verklaring. Het betrof honden die waren overleden en die niet gelijk konden worden begraven. Voorheen werden honden direct begraven, maar de persoon die dit normaliter voor Van Veen doet was ziek. De honden werden daarom ingevroren, om te voorkomen dat zij zouden gaan ontbinden en stinken. ‘Net zoals men doet als mensen overlijden, ze worden in de vriezer gezet.’

AANHOUDING WEGENS VERWAARLOZING

Van Veen verklaarde dat hij is aangehouden wegens verwaarlozing en dat hij een week heeft vastgezeten. Op dit moment verblijft zijn moeder bij zijn zus, Sheila van Veen en krijgt zij medicijnen tegen Alzheimer, die zij ook kreeg toen zij te Tanki Flip woonde.

Bron: NoticiaCla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *