NoticiaCla | Visa een middel om immigratie uit Venezuela te beheersen

BuZa minister Bert Koenders | NoticiaCla

ORANJESTAD – De ministers van de landen van het Koninkrijk hebben niet gesproken over de noodzaak om met een visum te komen voor Venezolanen die de landen van de Caribische landen willen bezoeken.

De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Bert Koenders bevestigde dinsdagmiddag tijdens een persconferentie aan NoticiaCla.com wel dat de situatie in Venezuela “zorgelijk is.”

Koenders zei na afloop van het jaarlijkse Koninkrijksoverleg buitenlandse betrekkingen dat een visumplicht niet de enige oplossing is voor het probleem. “Maar ik, wij, sluiten niets uit,” zei de bewindsman, aangevende dat het een optie is, maar op dit moment nog niet. Volgens de bewindsman worden er op dit moment verschillende scenario’s ‘gebouwd’ om met de crisis in het buurland om te gaan.

VERSCHILLENDE SCENARIO’S VOORBEREIDEN

Volgens Koenders moeten de Caribische landen ‘zeer alert’ zijn wegens de situatie in Venezuela en hij gaf toe dat de situtie sinds zijn laatste bezoek aan de regio alleen nog maar verslechterd is: “Er is geen enkele reden voor naïviteit.” De landen van Caribisch Nederland en het Koninkrijk zoeken nu gezamenlijk naar systemen om een betere controle te krijgen op de migratie van het buurland Venezuela naar de eilanden.

HULP BIJ WEGHALEN TEGOEDEN VENEZUELA

Op een andere vraag van de pers erkende de bewindman dat een van de problemen waar onze eilanden mee te maken hebben het feit is dat er van verschillende luchtvaartmaatschappijen geld vastzit in Venezuela. De Nederlandse bewindsman gaf aan dat de Nederlandse ambassades opkomen voor de belangen van het Koninkrijk: “Onze ambassades zijn hiervoor aan het lobbyen en zijn al actief op dit punt,” verzekerde Koenders dinsdag aan de pers.

Bron: NoticiaCla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *