NoticiaCla | VVD bezorgd over mogelijke instroom vluchtelingen uit Venezuela naar Aruba

VVD bezorgd over mogelijke instroom vluchtelingen uit Venezuela naar Aruba

Bosman bezorgd over mogelijke instroom vluchtelingen uit Venezuela naar Aruba

ORANJESTAD – In tegenstelling tot Aruba zelf, is Nederland wel degelijk bezorgd over de situatie in Venezuela en de mogelijke gevolgen hiervan voor Aruba.

Fractievoorzitter van de VVD in de Tweede Kamer, Andre Bosman, verklaarde tegenover NoticiaCla.com dat zijn partij zich al lange tijd zorgen maakt.

“We zien dat de problemen groot zijn en dat de kans op vluchtelingen vanuit Venezuela naar Aruba reëel is. Vandaar dat wij, enige tijd geleden, vragen hebben gesteld aan Kabinet Rutte. Deze liet destijds weten in contact te staan met het kabinet van Mike Eman,”

aldus Bosman, die eraan toevoegde dat desondanks de bezorgdheid blijft.

VRAGEN AAN KABINET RUTTE

Gezien het feit dat de situatie in Venezuela escaleert en de partij geen informatie kreeg, heeft de VVD mondelinge vragen gesteld over de situatie.  Omdat de antwoorden op de vragen uitbleven, heeft de partij de vragen op papier gezet waarbij melding is gemaakt van het feit dat Venezuela de noodtoestand heeft afgekondigd, de burgers in het land steeds meer rechten zijn ontnomen waardoor de onrust onder het volk toeneemt. De VVD wil weten hoe het kabinet tegenover deze situatie staat.

REACTIE OP VOORWAARDELIJK VISUM

De Nederlandse parlementariër liet weten op de hoogte te zijn van het verzoek van de Arubaanse minister van Toerisme Otmar Oduber om te komen met een voorwaardelijk visum voor Venezolanen.

“Het lijkt een goede optie”,

aldus Bosman in een eerste reactie. Alleen moet er rekening worden gehouden dat de mensen met minder goede bedoelingen niet persé met het vliegtuig komen, maar vaak ook met een boot. Bosman:

“De vraag is dan of een visum het middel is om deze stroom mensen tegen te gaan.”

Toch blijft de parlementariër positief over het idee. “Ik ben benieuwd naar de mogelijkheden en welke opties er zijn om tot een visum voor Venezolanen te komen.”

Bron: NoticiaCla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *