NoticiaCla | Wever: Beslissing Marisol Lopez-Tromp was te verwachten

Wever: Beslissing Marisol Lopez-Tromp was te verwachten

Wever: Mike Eman staat er om bekend dat hij problemen uit de weg gaat en loopjongen wil spelen

STA. CRUZ – “Het besluit van mevrouw Lopez-Tromp was te verwachten, want geen enkele vrouw zou kunnen accepteren wat zij heeft moeten doorstaan in de AVP,” aldus de leider van de MEP, Evelyn Wever-Croes in een eerste reactie op het vertrek van Lopez-Tromp uit de groene partij.

“Mevrouw Marisol Lopez-Tromp heeft laten weten dat Mike Eman de kwestie van agressie in het parlement niet heeft willen aanpakken. Dat zijn wij gewend van meneer Eman, want Mike Eman staat er om bekend dat hij problemen uit de weg gaat. Hij kiest ervoor om de wereld rond te reizen om Nederland te vertegenwoordigen, zolang hij maar niet de problemen in ons land of zelfs in zijn partij hoeft aan te pakken.”

Volgens Wever moet Mike Eman zich realiseren dat het volk hem niet heeft gekozen om ‘loopjongen’ van Nederland te spelen, maar om het land te besturen. “Mike Eman faalt alweer, want hij hecht alweer waarde aan van alles en nog wat, behalve het bestrijden van geweld tegen vrouwen. Marisol Lopez-Tromp heeft gezegd dat zij in de AVP alle vormen van geweld heeft moeten verduren, van verbaal geweld, beledigingen en vuile woorden tot fysiek geweld. Mike Eman heeft in geen enkel geval daartegen opgetreden,” aldus Wever.

VERKLARING JEFFREY KELLY

Wever vindt het opmerkelijk dat Jeffrey Kelly pas met een verklaring is gekomen nadat Lopez-Tromp een persconferentie had gegeven. “Het was geloofwaardiger overgekomen als hij direct na het incident in de Staten een verklaring had afgelegd en niet op dit moment, na het besluit van mevrouw Lopez-Tromp om uit de partij te stappen. Ik had begrip voor het feit dat hij hangende het strafrechtelijk onderzoek niet wilde praten, maar waarom komt hij vandaag opeens wel met een verklaring? Het is betreurenswaardig hoe Mike Eman mensen onder druk zet om zijn vuile werk te doen, maar het verandert niets aan de situatie. Jeffrey Kelly heeft immers toegegeven dat meneer Dammers mevrouw Lopez-Tromp heeft aangevallen, en mevrouw Lopez-Tromp heeft aangegeven dat er meer gevallen van geweld waren in de partij tegen haar en haar echtgenoot en we hebben dat allemaal kunnen zien,” stelt Wever.

NIEUWE FASE

Volgens de leider van de gele partij is er nu sprake van een nieuwe fase, waarbij de AVP 12 zetels heeft in het parlement. “Namens onze fractie kan ik iedereen verzekeren dat we zullen blijven strijden tegen het ondeugdelijke bestuur van de regering van Mike Eman. We zijn een stapje dichterbij het moment waarop de zon voor ons allen zal gaan schijnen,” besluit Evelyn Wever-Croes.

Bron: NoticiaCla

Een Reactie op “NoticiaCla | Wever: Beslissing Marisol Lopez-Tromp was te verwachten

  1. joop savaneta

    O.K. Reken af met deze AVP bij de volgende verkiezingen maar ook de Mep mag nooit meer aan de macht komen. Beide partijen verschillen niet zo veel van elkaar en zijn puur gebaseerd op machtspolitiek zoals de meeste partijen overigens. Stemmen op een nieuwe partij lijkt me een goed alternatief of op RED van Rudy Lampe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *