NPA doet niet mee

Nelson Pierre misschien op andere lijst

WILLEMSTAD — Het is vrijwel uitgesloten dat de politieke partij Niun Paso Atras (NPA) aan de verkiezingen van 19 oktober zal deelnemen. Dit stelt voormalig politiek leider en partijoprichter Nelson Pierre. Volgens hem is de NPA een gepasseerd station. Pierre sluit echter niet uit dat hij aan de komende verkiezingen op een andere lijst zal deelnemen.

Pierre stond overigens ook al niet op de kandidatenlijst van de NPA bij de laatste verkiezingen. Indertijd was het Carlos Monk, de huidige PS-minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport, die de lijst van de partij aanvoerde.
Met Monk aan het hoofd wist de partij slechts 336 stemmen te behalen.
Monk zelf bleef op 184 stemmen steken. Hierna is niets meer van de NPA vernomen.
Pierre stelt zelf niet op de hoogte te zijn van wat er sinds de vorige verkiezingen met de NPA is gebeurd.

Ze moeten weg
Al hoewel de NPA niet aan de verkiezingen deelneemt, is het volgens Pierre niet helemaal uitgesloten dat hij op de een of andere manier toch zal meedoen.
Het belangrijkste is dat de groep die nu aan de macht is wegmoet. Zij hebben het eiland veel schade toegebracht. Ze moeten echt weg. En daar ga ik me voor inzetten. Het hoeft niet als kandidaat op een verkiezingslijst te zijn, maar ik ben bereid om mijn medewerking te verlenen.”
Pierre wilde vanochtend niet in details treden over een mogelijke deelname aan de verkiezingen. Wel geeft hij aan dat hij benaderd is door een politieke organisatie en dat hij binnenkort met hen om de tafel zal zitten om over een mogelijke samenwerking te praten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *